«Οι βιασμοί του Γιάννη έγιναν» – Η απόφαση του Δικαστηρίου για τους πέντε κατηγορούμενους

οι-βιασμοί-του-γιάννη-έγιναν-η-απόφ-1594384

Ένοχοι χωρίς ελλαφρυντικά κρίθηκαν ο 68χρονος  γείτονας και ο πατέρας του Γιάννη από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου για τους βιασμούς του ανήλικου ΑΜΕΑ κατ εξακολούθηση από το 2017 έως το 2021.

Στον 68χρονο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών και στον 67χρονο ποινή 10 ετών για την πρώτη πράξη τη συνέργεια στους βιασμούς και 6 ετών για την παραμέληση και κατά συγχώνευση 14 ετών. Από τις ποινές θα αφαιρεθούν οι χρόνοι κράτησης. Οι δικηγόροι πρότειναν η έφεση να έχει αναστέλλουσα ισχύ κάτι που απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Συνεπώς και οι δυο οδηγούνται στη φυλακή.

Παράλληλα ομόφωνα αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν οι δύο ιερείς και ο αδερφός του ενός για τον ομαδικό βιασμό του Γιάννη.

Ο 68χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για βιασμό ανηλίκου -όχι για ένα περιστατικό όπως πρότεινε ο εισαγγελέας- αλλά κατά συρροή και κατά εξακολούθηση από το 2017 μέχρι το 2021 όπως κατηγορείται.

Αντίστοιχα, ο πατέρας του 19χρονου κρίθηκε ένοχος όπως κατηγορείται και για την συνέργεια σε όλους αυτούς τους βιασμούς και για παραμέληση εποπτείας.

Οι συνήγοροι του 68χρονου ζητούν από το Δικαστήριο να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του νόμιμου βίου με τον κ. Βέρρα να σημειώνει πως ο καθένας μπορεί να βρεθεί σε αυτή τη θέση

Πρόκειται για μια απόφαση αυστηρότερη από την Εισαγγελική πρόταση, η οποία αιφνιδίασε τους συνηγόρους υπεράσπισης που αγόρευσαν συνολικά 40 λεπτά ζητώντας ελαφρυντικά!

Ειδικότερα, ζήτησαν από το Δικαστήριο να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του νόμιμου βίου με τον κ. Βέρρα να σημειώνει πως ο καθένας μπορεί να βρεθεί σε αυτή τη θέση και τον κ. Μαρκογιαννάκη να αναφέρεται στη συνεισφορά του στον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού και στα τραπέζια που έκανε στο σπίτι του.

Το Δικαστήριο απέρριψε τα ελλαφρυντικά και για τους δύο.

Νωρίτερα στο άκουσμα της απόφασης οι ιερείς με τους συγγενείς τους ξέσπασαν σε ζητωκραυγές και δάκρυα χαράς.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook