«Έξωση» για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων – Για ιδία χρήση θέλει τον χώρο η Μονή Γουβερνέτου

έξωση-για-το-κοινωνικό-παντοπωλείο-1210215

Σε αναζήτηση νέου χώρου το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων, αφού, όπως ενημέρωσε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, ο Ηγούμενος της Μονής Γουβερνέτου ζήτησε από τον Δήμο να αποχωρήσει από το οίκημα.

Ο χώρος, που εδώ και χρόνια είχε παραχωρηθεί από την εκκλησία στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου χωρίς ενοίκιο και στέγαζε το Κοινωνικό Παντοπωλείο, πλέον είναι απαραίτητος στη Μονή για ιδία χρήση, όπως επισήμανε ο ηγούμενος σε επικοινωνία του με την κα Ζερβουδάκη, αρνούμενος μάλιστα να υποχωρήσει ακόμα και στην πρόταση για μηνιαία πληρωμή για την χρήση του από πλευράς δήμου.

Όπως είναι λογικό, η απόφαση της Μονής ξεσήκωσε αντιδράσεις στις τάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με αρκετούς συμβούλους να εξεγείρονται, με φωνές μάλιστα να συνδέουν το γεγονός με την στάση του Δήμου απέναντι στην πύλη που ανεγέρθη ανάμεσα στη μονή Γουβερνέτου και την Αγία Τριάδα. Το αίτημα, ωστόσο, της μονής για αποχώρηση του Κοινωνικού Παντοπωλείου από το κτήριό της είχε γίνει ήδη από το 2020.

Η μόνη… υποχώρηση του ηγουμένου ήταν να δώσει παράταση ενός μήνα στην φιλοξενία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μέχρι να βρεθεί άλλο κτήριο για τη στέγασή του.

zarpanews.gr

8 thoughts on “«Έξωση» για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων – Για ιδία χρήση θέλει τον χώρο η Μονή Γουβερνέτου

  1. Βρε τα λαμόγια… Πόλεμο θέλουν?
    Τι σκουπίδια έχει αυτή η μονη? Και το χώρο τι τον θέλουν? Τι βρωμοδουλεια θα κάνουν πάλι?
    Η εκκλησία ποτε θα παρει θέση για αυτές τις «χριστιανικές» πραξεις?
    Οξω από την πολη μας λέρες…

  2. ΤΟ κοινωνικό πρόσωπο της εκκλησίας της ελλάδος. Και αμα σκεφτεί κανείς οτι εμείς τους πληρώνουμε αυτούς τους τεμπελχανάδες, και έχουμε και πολλούς.

    1. Αλήθεια ρε Πέτρο, πως τους πληρώνεις ακριβώς; Έχεις πάγια εντολή από το λογαριασμό σου προς την Μονή; Ε, κόψε την τότε. Αυτή η καραμέλα «τους πληρώνουμε» πρέπει να σταματήσει γιατί είναι αστεία. Η αλήθεια είναι ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο, όπως και το Κοινωνικό Ιατρείο που βρίσκεται από πάνω από το μαγαζί, ήταν ιδέα και υλοποιήθηκε από την Μονή, που τώρα βρίζεις. Ο Δήμος μπήκε στην ιστορία – για το παντοπωλείο – γιατί μπορούσε να τρέξει το εγχείρημα. Και ξέρεις γιατί; Γιατί αν το έκανε η Μονή μόνη της, θα έβγαινες εσύ «που πληρώνεις αυτούς τους τεμπελχανάδες» και θα έλεγες ότι το κάνουν «για να φάνε τις επιδοτήσεις». Η Μονή έχει παραχωρήσει 11 και βάλε χρόνια το ακίνητο και πληρώνει τους σχετικούς φόρους. Από πέρσυ λοιπόν ο Δήμος γνώριζε ότι η Μονή θέλει το ακίνητο. Δόθηκε μια παράταση και τώρα πρέπει να παραδοθεί. Το γιατί ο Δήμος δε κάθισε πέρσυ να βρει μια λύση στο θέμα, με την Μονή ή χωρίς, αυτό είναι δικό του ζήτημα. Αν ο Δήμος λοιπόν ενδιαφέρεται ας κάτσει σ’ ένα τραπέζι να βρει μια λύση – με την Μονή να το λύσουν.

  3. Για μία ακόμη φορά δείχνουν το φιλεύσπλαχνο πρόσωπο τους.
    Μπορεί κάποιος να μου πει γιατί τους πληρώνουμε εμείς αυτούς και όχι η ίδια η επιχείρηση τους?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook