ΚΡΗΤΗ

Κρήτη | Στρατάκια και Μαρτσάκης στις Αγιοκυριακάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Χώνο Μυλοποτάμου

Επιστρέφουν το φετινό Ιούλιο οι θρησκευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, που οργανώνει στον Χώνο Μυλοποτάμου στις αρχές Ιουλίου με την ευκαιρία του εορτασμού της Αγίας Κυριακής ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Χωνιανών Μυλοποτάμου «Το Χώνος».

Οι φετινές εκδηλώσεις με τον γενικό τίτλο – όπως κάθε χρόνο- «Αγιοκυριακάτικες Πολιτιστικές και Αθλητικές εκδηλώσεις» που στηρίζονται τόσο από την Περιφέρεια Κρήτης όσο και από τον δήμο Μυλοποτάμου, περιλαμβάνουν συναυλίες, χορούς, έκθεση ζωγραφικής, κεραμικής και μινιατούρας και φυσικά, αθλητικές δραστηριότητες.

Οι φετινές εκδηλώσεις στην ορεινή γωνιά του Μυλοποτάμου ανοίγουν με δυο αδέλφια, που η φήμη τους έχει ξεπεράσει την Κρήτη. Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης και το συγκρότημα τους έρχονται την Παρασκευή 1 Ιουλίου, στο Χώνος Μυλοποτάμου γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η κρητική, η  παραδοσιακή μας  μουσική είναι ένα δημιουργικό ταξίδι ήχων, λέξεων και συναισθημάτων. Στην χοροεσπερίδα, που η είσοδος είναι ελεύθερη και πραγματοποιείται στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, θα χορέψει και ο Κρητικός Χορευτικός Σύλλογος «Τ’ αόρι» του Στέλιου Πατελάρου και της Κατερίνας Ανδρεαδάκη.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 2 Ιουλίου στον ίδιο χώρο, υποδεχόμαστε το συγκρότημα του Αντώνη Μαρτσάκη. Ο Χανιώτης καλλιτέχνης μας καλεί να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα και με τη φωνή του και τους ήχους του βιολιού του να μας ταξιδέψει σε ολόκληρη την Κρήτη. Θα χορέψει ο Λαογραφικός Όμιλος του Λάζαρου και Μανώλη Χνάρη.

Και οι δυο συναυλίες θα ξεκινήσουν στις 9:30 το βράδυ.
Παράλληλα στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου θα λειτουργήσει έκθεση ζωγραφικής, επεξεργασίας πέτρας, κεραμικής και μινιατούρας από τους Αλκυόνη Φλουρή, Ειρήνη Γεμιστού, Ρεγγίνα Πετούση, Μανώλη Ρουμπάκη και Δημήτρη Μέμο.

Οι αθλητικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο Χώνος Μυλοποτάμου ξεκινούν το Σάββατο 2 Ιουλίου και θα συνεχιστούν και την Κυριακή 3 Ιουλίου.

Τέλος οι θρησκευτικές εκδηλώσεις, στο Χώνος Μυλοποτάμου, με την  ευκαιρία του εορτασμού της Αγίας Κυριακής, θα γίνουν την Τετάρτη 6 Ιουλίου, στις 19:30, όπου θα πραγματοποιηθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και θα κορυφωθούν την επόμενη ημέρα Κυριακή 7 Ιουλίου, στις 07:30 το πρωί, με τη Θεία Λειτουργία.

zarpanews.gr

Recent Posts

Κρήτη | Αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή της – Την πρόλαβαν οι διασώστες

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των αρχών για μία νεαρή γυναίκα η οποία προσπάθησε αργά το…

13 λεπτά ago

Ο Γεραπετρίτης «αδειάζει» στη Βουλή τη Ντόρα Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Με διακριτικό αλλά σαφή τρόπο ο Γιώργος Γεραπετρίτης κράτησε αποστάσεις από την Ντόρα Μπακογιάννη και…

18 λεπτά ago

Πολάκης: «Η ενεργειακή αναβάθμιση της Κρήτης δεν μπορεί να είναι ταυτόσημη με την υποβάθμιση περιοχών μοναδικού φυσικού κάλλους»

Το Σάββατο 20/04, ο Π. Πολάκης επισκέφτηκε το οροπέδιο Μανικά όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη δράσεις…

20 λεπτά ago

Με τη νικήτρια του ευρωπαϊκού διαγωνισμού «Juvenes Translatores» συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφθηκε σήμερα η μαθήτρια  του 5ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου Άννα…

31 λεπτά ago

Διαιτητής της Euroleague συνελήφθη να κλέβει μια… κολόνια στο αεροδρόμιο

Η κάμερα ασφαλείας στο το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου κατέγραψε τον Σλοβένο διαιτητή της Euroleague, Ματέι…

34 λεπτά ago

Χάρης Μαμουλάκης: Σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια των αερομεταφορών στη χώρα μας

Η ασφάλεια των αερομεταφορών τέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης του Προέδρου και τομεαρχών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας…

45 λεπτά ago