Έτσι θα γίνει το καταδυτικό πάρκο στον Αποκόρωνα: Ξεκινούν τα έργα | Photos+Video

έτσι-θα-γίνει-το-καταδυτικό-πάρκο-στον-1402809

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει το έργο του καταδυτικού πάρκου στον Αποκόρωνα. Την ολοκλήρωση της αδειοδοτικής διαδικασίας για το καταδυτικό πάρκο στην περιοχή «Ομπρός Γιαλός» της δημοτικής κοινότητας Κεφαλά, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης το πρωί του Σαββάτου.

Όπως έκανε γνωστό το τεχνικό δελτίο για τη χρηματοδότηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 1.521.000 ευρώ, έχει ήδη υποβληθεί στην Περιφέρεια Κρήτης ενώ στόχος είναι το έργο να ολοκληρωθεί μέσα στο 2023.

Συνέντευξη τύπου για το έργο παρέθεσαν το πρωί του Σαββάτου ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, από κοινού με την προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, Β. Καστρινάκη και τον αντιδήμαρχο Σταύρο Σταυρουλάκη.

Στην παρουσίαση έγινε εκτενής αναφορά σε όλα τα υποέργα που περιλαμβάνει η κατασκευή του πάρκου:

Υποέργο 1

Αφορά την Προμήθεια και εγκατάσταση τεχνητών υφάλων και λοιπού εξοπλισμού για το

Καταδυτικό Πάρκο Δ. Αποκορώνου και είναι προϋπολογισμού 212.784,00 € συμπ. Φ.Π.Α.
Υποέργο 2

Αφορά τις απαραίτητες Υπηρεσίες καταδυτικού συνεργείου για την αγκύρωση των πλωτήρων με οικολογικό αγκυροβόλιο για το Καταδυτικό Πάρκο Δ. Αποκορώνου και είναι προϋπολογισμού 74.400,00 € συμπ. Φ.Π.Α
Υποέργο 3

Αφορά τις απαραίτητες Υπηρεσίες για την Απορρύπανση των δύο σκαφών για το Καταδυτικό Δ. Αποκορώνου και είναι προϋπολογισμού 24.800,00 € συμπ. Φ.Π.A

Υποέργα 4 και 5

Αφορά τις Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου (Νηογνώμονα/Ναυπηγού) για τον καθορισμό της μεθοδολογίας πόντισης των σκαφών για το Καταδυτικό Πάρκο Δ. Αποκορώνου (προϋπολογισμού 24.800,00 € συμπ. Φ.Π.Α.) και τις Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου για την προετοιμασία του Φακέλου που θα υποβληθεί στις Υπηρεσίες της Διοίκησης για την αδειοδότηση της διαδικασίας πόντισης για το Καταδυτικό Πάρκο Δ. Αποκορώνου (προϋπολογισμού 23.808,00 € συμπ. Φ.Π.Α.)

Υποέργα 6 και 7

Αφορά τις απαραίτητες εργασίες για την μεταφορά και Πόντιση του Π.Π. Τ/Α ΕΣΠΕΡΟΣ από Προβλήτα Π-20Α Αμφιάλης στην περιοχή του έργου για το Καταδυτικό Πάρκο Δ. Αποκορώνου (προϋπολογισμού 116.600,00 € συμπ. Φ.Π.Α.) και τις απαραίτητες εργασίες για την μεταφορά και Πόντιση του Π.Π. Ρ/Κ ΝΕΣΤΩΡ από Προβλήτα Π-8 ΝΚ στην περιοχή του έργου για το Καταδυτικό Πάρκο Δ. Αποκορώνου (προϋπολογισμού 12.400,00 € συμπ. Φ.Π.Α.)

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ ΟΜΑΔΑΣ Α: 390.800 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. (484.592,00 με Φ.Π.Α)

Υποέργο 8

Αφορά την Μελέτη για την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας εποχιακής χρήσης και ναυδέτων αγκυροβολίας σκαφών για το Καταδυτικό Πάρκο Δ. Αποκορώνου και είναι προϋπολογισμού 37.200,00 € συμπ. Φ.Π.Α.

Υποέργο 9

Αντικείμενο του Υποέργου 9 είναι η προμήθεια και εγκατάσταση πλωτής κατασκευής διαστάσεων τουλάχιστον 25μ. Επίσης στα συγκεκριμένα έργα περιλαμβάνεται και ο απαραίτητος υποθαλάσσιος φωτισμός του πάρκου.

Ο συνολικός προυπολογισμός για το Υποέργο 9 εκτιμάται σε 266.600,00 € συμπ. Φ.Π.Α

Υποέργο 10 εως 13

Τα Υποέργα 10 εως 13 αφορούν την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και την υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων για την αξιοποίηση των υφιστάμενων λιμενικών και κτιριακών υποδομών στην παράκτια ζώνη εγγύς της θέσης χωροθέτησης του Καταδυτικού Πάρκου, προκειμένου αυτές να λειτουργήσουν υποστηρικτικά στις κύριες δραστηριότητες του Πάρκου

Υποέργο 10

Μελέτες Λιμενικών Έργων για την αναβάθμιση και αξιοποίησης λιμενικών υποδομών για το Καταδυτικό Πάρκο Δ. Αποκορώνου, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 74.400,00 € συμπ. Φ.Π.Α.

Υποέργο 11

Μελέτη για την επισκευή Δημοτικών Κτιρίων για το καταδυτικό πάρκο Δ. Αποκορώνου, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 18.600,00 € συμπ. Φ.Π.Α.

Υποέργο 12

Λιμενικά Έργα για την αναβάθμιση και αξιοποίησης λιμενικών υποδομών για το Καταδυτικό Πάρκο Δ. Αποκορώνου, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 372.000,00 € συμπ. Φ.Π.Α.

Υποέργο 13

Έργο για την αποκατάσταση και αναβάθμιση κτιριακών υποδομών για το Καταδυτικό Πάρκο Δ. Αποκορώνου, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 74.400,00 € συμπ. Φ.Π.Α.

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ ΟΜΑΔΑΣ Β: 680.000,00 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. (843.200,00 με Φ.Π.Α)

Υποέργο 14-17

Η Ομάδα Γ αφορά την προμήθεια του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την λειτουργία του Καταδυτικού Πάρκου και τις απαραίτητες Προωθητικές ενέργειες προσέλκυσης επισκεπτών.

Υποέργο 14

Αφορά την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού και κλειστού κυκλώματος καμερών για το Καταδυτικό Πάρκο Δ. Αποκορώνου και είναι εκτιμώμενου προϋπολογισμού 7.440,00 συμπ. Φ.Π.Α.

Υποέργο 15

Αφορά την δημιουργία εξειδικευμένης ιστοσελίδας και την Διαφημιστική Προβολή για το Καταδυτικό Πάρκο Δ. Αποκορώνου. Ο προϋπολογισμός του υποέργου εκτιμάται σε 37.200,00 συμπ. Φ.Π.Α.

Υποέργο 16

Αφορά την προμήθεια συστήματος υποβρύχιας οπτικής & ακουστικής παρακολούθησης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης για το Καταδυτικό Πάρκο Δ. Αποκορώνου. Ο προϋπολογισμός του υποέργου εκτιμάται σε 86.800,00 συμπ. Φ.Π.Α.

Υποέργο 17

Αφορά την προμήθεια Πλωτού σκάφους με άδεια μεταφοράς τουλάχιστον 8 ατόμων για το Καταδυτικό Πάρκο Δ. Αποκορώνου, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 62.000,00 συμπ. Φ.Π.Α.

zarpanews.gr

One thought on “Έτσι θα γίνει το καταδυτικό πάρκο στον Αποκόρωνα: Ξεκινούν τα έργα | Photos+Video

  1. Άλλη μια γελοιοτητα από τον δήμαρχο που έχει τάξει και μαλλιά στους φαλακρους.
    Μάζεψε κανένα σκουπίδι, δες τι θα κανεις με το νεροπότηρο πίνουμε εμφιαλωμένα και άσε τις …….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook