SPORTS

Εθνική διάκριση για τον σύλλογο πετάνκ Χανίων

Με «παρακαταθήκη» τους επιτυχημένους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού του 2021, ο Ελληνικός Οργανισμός Άθλησης και Υγείας διοργάνωσε από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου 2022, τους 10ους Εθνικούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού.

Οι αγώνες πραγματοποιηθήκανε σε πέντε αθλητικές εγκαταστάσεις της Αττικής και έχουν ως στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας στους εργασιακούς χώρους.

Διεξάχθηκαν 16 ατομικά και ομαδικά αθλήματα, συμπεριλαμβανόμενου την εδαφοσφαίριση ή πέτανκ που έλαβε μέρος στο στάδιο ειρήνης και Φιλίας στο Πειραιά της Αττικής.

Οι εργαζόμενοι είχανε την ευκαιρία να περάσουν, μαζί με τους συναδέλφους τους, ένα διήμερο που θα συνδυάζει τον αθλητισμό με την ψυχαγωγία. Η συμμετοχή ήταν μεγάλο και αγωνίσθηκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι.

 

Το Βοτανικό Πάρκο & Κήποι της Κρήτης (www.botanical-park.com) σε συνεργασία με το Σύλλογο Πετανκ Χανίων, συμμέτειχε στον αγώνισμα εδαφοσφαίριση (Πετανκ- Petanque) με 6 αθλητές: οι Ανδριανός Λουκ, Γλαμπεδάκης Αντώνης, Γιώργος Χατζησωτηράκης, Τσότρης Σταύρος, Αποστολάκης Ιωάννης, και ο Ψαρουδάκης Νικόλαος. Οι αθλητές συμμετείχαν στην κατηγορία «ντομπλέτες» και «τριπλέτες».

Στις ντουμπλέτες διακρίθηκαν με χρυσά μετάλλια στην πρώτη θέση οι ομάδες με τον Ανδριανός Λουκ, και Γλαμπεδάκης Αντώνης με την φανέλα του Βοτανικό Πάρκο & Κήποι της Κρήτης.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού διεξάγονται κάθε δύο χρόνια και έχουν ως στόχο να προβάλλουν τα θετικά οφέλη της άθλησης και την ιδιαίτερη αξία που έχει αυτή, για τους εργαζόμενους.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας ανέλαβε τη διοργάνωση με συν διοργανώτρια την Περιφέρεια Αττικής και, την Ελληνική ομοσπονδία Συλλόγων εδαφοσφαιριστών για το πετάνκ, την έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία.

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Σύλλογου Πετάνκ Χανίων, Ανδριανός Λουκ τόνισε την ανάγκη για δυνατότερη συνεργασία όλων για να αναπτυχθεί το νέο άθλημα της εδαφοσφαίρισης (petanque) στην Ελλάδα και να προωθούμε τα «Χανιά» μας ως μοναδικό τουριστικό και πολιτιστικό προορισμός μέσω του αθλητικού τουρισμού.

Όλα τα μέλη του συλλόγου ευχαριστούν θερμά τους υποστηρικτές τους, ιδιαίτερα τις εταιρείες «ANEK LINES & BLUE STAR FERRIES» για την χορηγία μεταφοράς των αθλητών.

Recent Posts

Χανιά | Γιατί έχει σταματήσει το έργο της Δημοτικής Αγοράς και πότε αναμένονται εξελίξεις

Σε τροποποίηση των μελετών για την ανακατασκευή της δημοτικής αγοράς, οδηγεί η αποκάλυψη μέρους του…

3 λεπτά ago

Πόπη Τσαπανίδου: Θράσος Μητσοτάκη να μιλά για περιφρόνηση της Δημοκρατίας – Να έρθει αύριο σε debate

«Ας έρθει σε μια τηλεμαχία. Επτά χρόνια τώρα το αποφεύγει» δηλώνει η Πόπη Τσαπανίδου απευθυνόμενη…

5 λεπτά ago

Παναγιώτης Σημανδηράκης: Αποφάσισα να αναλάβω την Προεδρία της ΔΕΥΑΧ – Τι απαντά η Χρυσούλα Χατζηδάκη | Video

Την πρόθεσή του να αναλάβει τα ηνία της ΔΕΥΑΧ γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης…

18 λεπτά ago

Επαγγέλματα του μέλλοντος: Με τι θα ασχολούνται 6 στους 10 μαθητές Δημοτικού το… 2035

Επαγγέλματα που δεν υπάρχουν σήμερα εκτιμάται ότι θα ασκούν το 2035 περισσότερα από έξι στα…

21 λεπτά ago

Μεγαλύτερος τζίρος αλλά τα ταμεία… άδεια! Το ΕΒΕΧ βγαίνει μπροστά για τις χρηματοδοτήσεις των τοπικών επιχειρήσεων

Μεγαλύτερο τζίρο αλλά πολύ μικρότερα κέρδη είδαν στα ταμεία τους οι Χανιώτικες επιχειρήσεις το περασμένο…

23 λεπτά ago

Πώς να ενισχύσεις τον αυτοέλεγχο σου

Λες δεν θα φας και τελικά τρως. Υπόσχεσαι στον εαυτό σου ότι θα πας γυμναστική…

28 λεπτά ago