Χανιά | Διεθνής διάκριση για το Γυμνάσιο Αλικιανού σε φεστιβάλ κινηματογράφου με την ταινία “Τα κορδόνια του”

Σε έναν ακόμα Διεθνή Διαγωνισμό συμμετείχε η 3η ταινία-ντοκιμαντέρ του Γυμνασίου Αλικιανού, “Τα κορδόνια του” και συγκεκριμένα στο 14ο International Youth Film Festival Tbilisi Sunrise Film Festival, που έλαβε χώρα στην Τιφλίδα της Γεωργίας κατά το διάστημα 11-15 Νοεμβρίου 2021.

Το «Tbilisi Sunrise Film Festival» φιλοξενεί από το 1.979 νέους κινηματογραφιστές από διάφορες χώρες του κόσμου.

Στο φετινό φεστιβάλ δήλωσαν συμμετοχή 743 ταινίες από 80 χώρες, από τις οποίες τελικά επιλέχτηκαν 85 ταινίες 29 χωρών, ανάμεσα στις οποίες και η ταινία “Τα κορδόνια του” του Γυμνασίου Αλικιανού.

Πρόκειται για μια διάκριση που προβάλλει όχι μόνο το μικρό επαρχιακό μας σχολείο, αλλά και τη χώρα μας στο παγκόσμιο πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Η ταινία «Τα κορδόνια του» δημιουργήθηκε κατά το σχ. έτος 2017-18 στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης «cine-mathimata» του 6ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και μέσω αυτής οι μαθητές ήθελαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα στήριξης, αποδοχής και αγάπης στον ξεχωριστό συμμαθητή τους.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας (και συμμαθητής των παιδιών που την έφτιαξαν) έδωσε μεγάλο αγώνα για να μάθει να δένει τα κορδόνια του.

Κάθε τι εύκολο για άλλους είναι για τον ίδιο και τη μητέρα του ένα δύσκολο ταξίδι. Ίσως φτάνουν στον προορισμό τους αργότερα, έχουν όμως συνοδοιπόρους την αποδοχή, την κατανόηση και την αγάπη. Συμβαίνει το ίδιο με πολλούς;

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Φρόσω Εμμανουηλίδου, Αργυρώ Τζαγκαράκη και Ελπίδα Χελιουδάκη

 

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ