Χανιά | 500 μέτρα βράχοι αγκαλιάζουν τον παράδεισο | Photos

χανιά-500-μέτρα-βράχοι-αγκαλιάζουν-τον-π-686442

Επιβλητικό τοπίο, άγρια ομορφιά, πανύψηλοι απότομοι βράχοι που υψώνονται έως και 500 μέτρα πάνω από την ακτή και στη βάση τους, ανάμεσα στο γαλαζοπράσινο των νερών και το γκρι των βράχων, μια γαλανόλευκη πινελιά. Το Λουτρό Σφακίων.

Το χωριό που «ζαλίζει» τον επισκέπτη με την ομορφιά του και  τον κάνει να το επισκέπτεται ξανά και ξανά.Σε απόσταση 71 περίπου χλμ νότια των Χανίων, το μικρό γραφικό ψαροχώρι δεν έχει ακόμα «χαλάσει» από το μαζικό τουρισμό. Στο Λουτρό δεν υπάρχουν μεγάλα ξενοδοχεία με πισίνες, ούτε γεμάτοι κίνηση δρόμοι, πολυσύχναστα εστιατόρια ή αυτοκίνητα. Εδώ, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι πανέμορφες παράλιες: Γλυκά Νερά, Τίμιος Σταυρός, Περβολάκι, Μάρμαρα.
loutro2Το χωριό ονομάστηκε έτσι από τα λουτρά που βρέθηκαν εκεί, που αναβλύζουν σε διάφορα σημεία της παραλίας, το νερό των οποίων ερχόταν από την Aνώπολη. Ανάμεσα στα παλιά κτίρια, ο επισκέπτης μπορεί να δει το κυβερνείο που χρησιμοποιήθηκε το 1821 κατά την επανάσταση, τα ερείπια της αρχαίας Aράδενας με την βυζαντινή εκκλησία του αρχάγγελου Μιχαήλ, και την Aνώπολη.
Υπάρχουν αρκετές ωραίες διαδρομές στην περιοχή. Με ημερήσιες πεζοπορίες μπορείτε να εξερευνήσετε το φαράγγι της Αράδενας, της Ίμβρου, ή της Σαμαριάς, ενώ μπορείτε επίσης να κάνετε ημερήσια κρουαζιέρα στα Γλυκά Νερά, στα Μάρμαρα ή στη Γαύδο, να κάνετε το γύρο Ανώπολη, Αράδενα, Άγιος Ιωάννης, Λουτρό, να νοικιάσετε μία βάρκα και να εξερευνήσετε τις ακτές της περιοχής ή απλά… να τεμπελιάσετε!

loutro10

loutro11

33zarpanews.gr

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook