Αυτά είναι τα τρία «θηρία» που «οργώνουν» τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και «κόβουν το βήχα» στους παραβάτες οδηγούς | Photos

αυτά-είναι-τα-τρία-θηρία-που-οργώνο-1223505

Είναι βαριά, γρήγορα, κάποια εξ αυτών «καμουφλαρισμένα» και κυκλοφορούν στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Για την ακρίβεια τα τρία είναι έγχρωμα, ενώ τα υπόλοιπα έξι τα καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου…

Πρόκειται για τα supercars που έχει στη διάθεσή του το Τμήμα Τροχαίας του ΒΟΑΚ και η ιπποδύναμή τους ζαλίζει, καθώς όλα μαζί ξεπερνούν τα 2.500 άλογα!

Τα τρία έγχρωμα περιπολικά που σας παρουσιάζει αποκλειστικά το zarpanews είναι μια Mercedes Ε 280 CDI 177 hp, μια BMW 535 d 272hp και μια Mercedes E 420 CDI V8 314hp G – TRONIC.

Πρόκειται για τρία «θηρία» που «οργώνουν» τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και «κόβουν το βήχα» στους παραβάτες οδηγούς μαζί φυσικά με τα αντίστοιχα τσουχτερά πρόστιμα.

Τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα του ΤΤ ΒΟΑΚ δεν σταματούν εδώ. Για την ακρίβεια τώρα αρχίζουν τα καλά…

Τέσσερα ακόμα πολιτικά supercars με ιπποδύναμη περισσότερα από 200 άλογα το καθένα, που όμως ακόμα και αν περάσετε δίπλα τους μπορεί να μην τα αναγνωρίσετε, βρίσκονται σε όλο το μήκος του ΒΟΑΚ σταθερά η εν κινήσει και είναι εξοπλισμένα με φωτογραφικό ραντάρ.

Αφήσαμε τα πολύ καλά για το τέλος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews δύο κορυφαία μοντέλα υψηλών επιδόσεων, κυκλοφορούν από Χανιά έως Λασίθι και επεμβαίνουν όπου χρειάζεται. Πρόκειται για τα «κρυφά» αυτοκίνητα του τμήματος Τροχαίας του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης, «φορτωμένα με 300 και 500 άλογα το καθένα, ελεύθερου χρωματισμού, που δεν τους ξεφεύγει το παραμικρό.

Κάποιοι από τους αστυνομικούς του ΤΤ ΒΟΑΚ μάλιστα που οδηγούν τα πολύ γρήγορα αυτά οχήματα έχουν περάσει ειδική εκπαίδευση οδήγησης και καταδίωξης σε υψηλές ταχύτητες και μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τόσο ιδιαίτερων οχημάτων.

«Είμαστε σε διαδικασία προμήθειας και άλλων τέτοιων οχημάτων. Είναι αυτοκίνητα που μπορούν να σταθούν σε ένα δρόμο με την ιδιαιτερότητα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ΒΟΑΚ και είναι οχήματα που μπορούν να αντιμετωπίσουν την τυχόν παραβατική συμπεριφορά ή οποιοδήποτε άλλο συμβάν που θα πρέπει να χειριστούμε, είπε στο zarpanews.gr ο διοικητής του ΤΤ ΒΟΑΚ, Αστυνομικός Yποδιευθυντής Χρήστος Παπαδάκης.

«Δηλαδή ακόμα και να κάνουμε μια ρύθμιση επάνω στο ΒΟΑΚ γιατί π.χ έχουν πέσει λάδια ή καύσιμα και πρέπει να κάνουμε το όχημα μας προστατευτικό, αλλιώς είναι να έχουμε ένα μικρό αυτοκινήτο και αλλιώς να έχουμε πχ μια Mercedes που και κάποιος να έρθει να πέσει πάνω γιατί υπάρχει για παράδειγμα ολισθηρότητα, όπως έχει συμβεί σε συνάδελφο, ένα μεγάλο, ογκώδες, βαρύ όχημα θα τον προστατεύσει καλύτερα, απ’ ότι κάποιο άλλο μικρότερου όγκου.»

-Υπάρχουν κύριε Παπαδάκη περιστατικά όπου οι οδηγοί δεν συμμορφώνονται;

«Ήταν ένας γρήγορος οδηγός, που προσπέρασε με ταχύτητα συμβατικό όχημα της υπηρεσίας. Ο συνάδελφος έκανε σήμα με φάρο και σειρήνες αλλά ο οδηγός ανάπτυξε ταχύτητα και απομακρύνθηκε. Αμέσως δόθηκε σήμα σε ένα έγχρωμο περιπολικό από τα γρήγορα. Δύο χιλιόμετρα πιο κάτω ο οδηγός ακινητοποιήθηκε και του βεβαιώθηκε η σχετική παράβαση. Ο παραβάτης οδηγός μάλιστα είχε ένα γρήγορο αυτοκίνητο 400 ίππων. Όσο γρήγορος και αν είναι κάποιος οδηγός θα εντοπιστεί, θα ακινητοποιηθεί και θα του βεβαιωθεί παράβαση.

«Τα πολύ γρήγορα περιπολικά του ΒΟΑΚ κάνουν κρυφή τροχονομική αστυνόμευση.

Ειδικά για τις πολύ επικίνδυνες παραβάσεις της ταχύτητας, της παραβίασης προτεραιότητας, των επικίνδυνων ελιγμών, των παραβάσεων που αφορούν επίδειξη ικανοτήτων, των αυτοσχέδιων αγώνων κλπ

Όσο για το μήνυμα που στέλνει ο διοικητής του ΤΤ ΒΟΑΚ στους παραβάτες οδηγούς;

«Να μάθουν να εφαρμόζουν τον ΚΟΚ και να μην έχουν το φόβο ότι θα έρθουν τα γρήγορα περιπολικά. Πάντα θα υπάρχει κάποιος με τα μέσα που διαθέτει να τους βεβαιώσει μία παράβαση. Η ουσία είναι να μην προκαλέσουν κάποιο ατύχημα

Οδηγοί το νου σας λοιπόν, γιατί τα θηρία του ΒΟΑΚ είναι εκεί έξω και καραδοκούν…

Δείτε φωτογραφίες:

zarpanews.gr – Ευτυχία Πενταράκη

3 thoughts on “Αυτά είναι τα τρία «θηρία» που «οργώνουν» τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και «κόβουν το βήχα» στους παραβάτες οδηγούς | Photos

  1. Ζω για τη στιγμή που όλοι εσείς θα καταλάβατε ότι το βήχα σε όλους αυτούς τους αχαρακτήριστους τον κόβει η παιδεία και όχι η καταστολή. Λογικά θα πρέπει να ζήσω 1000 χρόνια και δεν ξέρω αν θα φτάσουν κιόλας.

    1. Όσοι έχουν παιδιά και δεν τα έχουν μάθει στην ΚΛΕΨΙΑ, το ΠΙΣΤΟΛΙ και στην Νερομένη Τσικουδιά να τα στείλετε στον πολιτισμένο κόσμο. Δεν κάνουν για το ΧΕΛΑντΙΣΤΑΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook