Χανιά | Πυρκαγιά κατέκαυσε πλαγιά στον Μακρύ Τοίχο | Τι λέει ο ιδιοκτήτης της έκτασης | Photos+Video
Τελευταία ενημέρωση: 19:09
Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής στα Χανιά, στην περιοχή Μακρύς Τοίχος και συγκεκριμένα σε έκταση ανάμεσα στα Άπτερα και την Χρυσή Ακτή.


Η φωτιά έκαψε ένα μεγάλο κομμάτι από χορτολιβαδική και καλλιεργήσιμη έκταση, καθώς στο σημείο υπάρχουν πολλές ελιές, στάχια κλπ.
Το έργο της Πυροσβεστικής δυσκόλεψαν σε μεγάλο βαθμό οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, αλλά και το σημείο στο οποίο ξέσπασε η πυρκαγιά, που είναι δύσβατο και χωρίς άμεση πρόσβαση από τον δρόμο.


Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της έκτασης, είναι άκρως ανησυχητική και περίεργη η συνεχόμενη πύρινη δραστηριότητα σε αυτές τις περιοχές, όπως και στον Κλαδισσό πριν από λίγες μέρες, κάτι που υποδηλώνει ότι υπάρχει ανθρώπινο χέρι πίσω από το άναμμα, ενώ τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό εμπόδιο στην περαιτέρω εξάπλωση της πυρκαγιάς, ήταν ο καλός καθαρισμός που είχε γίνει στην έκτασή του.










