Χανιά | Απομακρύνθηκε ο γυμναστής που κατηγόρησαν για βία οι μαθήτριες δημοτικού

χανιά-απομακρύνθηκε-ο-γυμναστής-που-κ-755901

Απομακρύνθηκε από την θέση του ο εκπαιδευτικός που φέρεται να εμπλέκεται σε περιστατικό χειροδικίας σε βάρος μαθητριών δημοτικού στα Χανιά. «Μηδενική ανοχή» σε βία και κάθε είδους αντιπαιδαγωγική μέθοδο από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ήδη έχει κινήσει σε βάρος του την προβλεπόμενη διοικητική διαδικασία.

Το γεγονός έλαβε έκταση μετά από καταγγελίες των γονέων των παιδιών, που έφθασαν στον διευθυντή του σχολείου κι από εκεί στην Πρωτοβάθμια. (ΕΔΩ)

Πάντως, ο εν λόγω γυμναστής, όπως ανέφερε στο zarpanews.gr ο Προϊστάμενος της Διέυθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Μανώλης Μηλιαράκης, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα:

«Ο συγκεκριμένος γυμναστής έχει αδυναμία παιδαγωγικής διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων» τόνισε ο κ. Μηλιαράκης ενώ είχε γίνει και προσπάθεια τοποθέτησή του στην Β’ Βάθμια, ώστε να διδάσκει σε μαθητές υποψηφίους πανελλαδικών εξετάσεων που δίνουν αθλήματα, είτε να τοποθετηθεί σε γραφείο προκειμένου να ασκεί διοικητικό έργο. Ωστόσο, υπήρχε κάθετη άρνηση από την πλευρά του, καθώς πίστευε οτι τέτοιες ενέργειες είναι βήματα για να τεθεί σε διαθεσιμότητα, με απώτερο σκοπό την απόλυση.

Ούτε η παρέμβαση και οι προσπάθειες σχολικού συμβούλου κατά το περσινό σχολικό έτος ευόδωσαν, με αποτέλεσμα να καταλήξουμε στο επίμαχο περιστατικό.

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook