Μαρτυρία ψαρά για το Αγαθονήσι: Είδα νεκρούς στα βράχια, μια έγκυο, παιδιά

μαρτυρία-ψαρά-για-το-αγαθονήσι-είδα-νε-665596

Σοκ έχει προκαλέσει η νέα τραγωδία στο Αιγαίο, στο Αγαθονήσι συγκεκριμένα, με θύματα μετανάστες.

Σήμερα το πρωί, 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι παιδιά και ένα βρέφος έχασαν τη ζωή τους, όταν η βάρκα που τους μετέφερε από τα τουρκικά παράλια στο Αγαθονήσι, για άγνωστους λόγους, αναποδογύρισε. Από τα παγωμένα νερά διασώθηκαν τρία άτομα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται καθώς αγνοούνται ένα με τρία άτομα.

Εντωμεταξύ και ενώ οι έρευνες για τους αγνοούμενους συνεχίζονται, συγκλονίζει η μαρτυρία ενός ψαρά που βρέθηκε στο ναυάγιο στο Αγαθονήσι. Μια μαρτυρία την οποία μεταφέρει στο Facebook ο φωτογράφος Γιώργος Μουτάφης.

«Εφτασα πρώτος στο σημείο και είδα ανθρώπους να τους έχει ξεβράσει η θάλασσα στα βράχια. Παραδίπλα είδα να επιπλέει πνιγμένη μια γυναίκα έγκυος και δίπλα της ήταν κι ένα παιδί. Φορούσαν όλοι τους σωσίβια! Μετέφερα με την βάρκα μου 10 άτομα και τους πήγαινα στο σκάφος του λιμενικού που είχε φτάσει στο σημείο του ναυαγίου. Πνίγηκαν 16 και πρέπει να λείπουν άλλοι 2».

Τουλάχιστον 16 νεκροί από το ναυάγιο

Το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες βυθίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου.

Από το ναυάγιο σώθηκαν μόνο τρία άτομα, δυο γυναίκες και ένας άνδρας, οι ποίοι περισυνελλέγησαν και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Τόσο οι διασωθέντες όσο και οι σοροί των νεκρών μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λιμενικού στη Σάμο.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι στο ξύλινο σκάφος επέβαιναν 20 πρόσφυγες και μετανάστες. Νεώτερες πληροφορίες, όμως, ανεβάζουν τον αριθμό των επιβατών στους 22, κάτι που σημαίνει ότι αγνοούνται τρία άτομα.

Οι δυνάμεις του Λιμενικού, σε κάθε περίπτωση, συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων επιβαινόντων.

Στην επιχείρηση του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή συμμετέχουν σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, σκάφος της Frontex και παραπλέοντα πλοία.

Στις έρευνες συμμετέχουν και στελέχη της μονάδας υποβρυχίων αποστολών, καθώς δεν αποκλείεται στο σημείο όπου βυθίστηκε το σκάφος να υπάρχουν και άλλα εγκλωβισμένα άτομα μέσα σε αυτό.

Πηγή:iefimerida.gr

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook