Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Χανιά | Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τη φωτιά στη Σπίνα

ολονύχτια-μάχη-με-τις-φλόγες-στα-χανιά-710350

Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά στο χωριό Σπίνα, στα Χανιά. Η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό από το μεσημέρι της Τετάρτης. Η μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι και αυτή την ώρα, στην Σπίνα του δήμου Κανδάνου Σελίνου στα Χανιά.Η φωτιά εκδηλώθηκε τις μεσημεριανές ώρες σε χορτολιβαδική έκταση, όμως πολύ σύντομα επεκτάθηκε πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, με τις φλόγες να γλύφουν κυριολεκτικά τις περιφράξεις και τις αυλές σπιτιών, όπως φαίνεται στα στιγμιότυπα που απαθανάτισε κάτοικος και αναγνώστης του zarpanews.grΟι προσπάθειες των πυροσβεστών για την προστασία των σπιτιών των κατοίκων της Σπίνας, ήταν τεράστιες, με τον οικισμό να εκκενώνεται προληπτικά νωρίτερα το μεσημέρι, όταν οι φλόγες πλησίαζαν απειλητικά.

Για την κατάσβεση της φωτιά έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από σχεδόν όλα τα πυροσβεστικά κλιμάκια των Χανίων, ενώ μετά τη 1 το μεσημέρι, στην κατάσβεση συμμετέχουν και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, με ρίψεις νερού από αέρος.Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους κατοίκους, έχουν γίνει επανειλημμένα αιτήματα στο Δασαρχείο κατά καιρούς, για χάραξη αντιπυρικών ζωνών στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς να έχει γίνει κάποια ενέργεια.

Η φωτιά εξακολουθεί να κατακαίει μεγάλη χορτολιβαδική έκταση, ενώ στην περιοχή επιχειρούν 15 οχήματα της Π.Υ. με περισσότερους από 30 πυροσβέστες, καθώς και πεζοπόρα τμήματα.

Το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή.

zarpanews.gr

4 thoughts on “Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Χανιά | Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τη φωτιά στη Σπίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook