Ο Χανιώτης αθλητής που απέδειξε ότι είναι «Υπερκοπέλι» κι ας μη τερμάτισε | Photo

ο-χανιώτης-αθλητής-που-απέδειξε-ότι-εί-591611

Τα μεγάλα ολυμπιακά ιδεώδη του αθλητισμού, αυτά της υγιούς άμιλλας και του «εύ αγωνίζεσθαι», αναβίωσαν και στον αγώνα-θεσμό για τα Χανιά, το «Υπερκοπέλι» με έναν νεαρό Χανιώτη να παραδίδει μαθήματα ήθους και να μας συγκινεί…

Ο Νίκος Κολοκοτρώνης, αθλητής του Ν.Ο.Χ. στην κλασσική κολύμβηση με πανελλαδικές διακρίσεις, βρέθηκε την Κυριακή το πρωί στους Αγίους Αποστόλους για τον αγώνα και μίλησε στο zarpanews.gr για το περιστατικό που συγκίνησε τους πάντες στην διοργάνωση.

Ο Νίκος Κολοκοτρώνης, ο πρώτος από αριστερά

Είχε ολοκληρώσει το κολύμπι στο τρίαθλο του και έφυγε για το ποδήλατο, όπου στην πρώτη στροφή έπαθε λάστιχο στον πίσω τροχό και επέστρεψε στην ζώνη αλλαγής.Ταυτόχρονα στη ζώνη αλλαγής βρέθηκε και ο Γερμανός αθλητής Πάτρικ Ρος με το ίδιο πρόβλημα ο οποίος ήταν πραγματικά απογοητευμένος, «σκασμένος», για το ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει, αφού βρισκόταν στη δεύτερη θέση μέχρι το ατύχημα.

Ο Γερμανός αθλητής Patrik Roos

Ο Νίκος είδε τη σκηνή με την απόγνωση του συναθλητή του και αντί να αλλάξει το λάστιχο του και να συνεχίσει, σε μια μοναδική πράξη «fair play» και αλληλεγγύης, έβγαλε τον δεύτερο τροχό του και του τον έδωσε, για να συνεχίσει την προσπάθεια του.

«Μου βγήκε εντελώς αυθόρμητα, εφόσον εγώ είχα εγκαταλείψει την προσπάθειά μου του έδωσα τον μπροστινό τροχό του ποδηλάτου μου για να τρέξει και να τερματίσει» είπε ο Νίκος στο zarpanews.gr

Ο Γερμανός αθλητής Patrik Roos

Αυτός έμεινε εμβρόντητος στην αρχή αλλά στη συνέχεια καλοδέχτηκε την προσφορά του Νικόλα, ολοκληρώνοντας έτσι τον αγώνα του κατακτώντας μάλιστα την 2η θέση: «όταν τέλειωσε ο αγώνας και ήρθε για να μου επιστρέψει το τροχό μου είπε: «Ευχαριστώ πολύ φίλε, με έσωσες».

Πολύ μετρημένος και με βαθιά αγάπη για τον Αθλητισμό, ο μόλις 18 χρονών κολυμβητής του ΝΟΧ είναι 8ος πανελλήνιος πρωταθλητής στα 200 μέτρα ύπτιο, ενώ δεν μπορεί -όπως λέει ο ίδιος- να εγκαταλείψει το μεγάλο πάθος του για το κολύμπι: «Κάθε άνθρωπος πρέπει να αθλείται. Βοηθάει στα πάντα, στο να βγεις στην κοινωνία, να διαμορφώσεις ολοκληρωμένο χαρακτήρα, στο μυαλό και στο σώμα. Όταν σταματάς είναι σαν να καταστρέφεις τον εαυτό σου».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook