Η κούκλα Κρητικιά με τα χειροποίητα σανδάλια που κάνουν «πάταγο» στο εξωτερικό | Photos

η-κούκλα-κρητικιά-με-τα-χειροποίητα-σα-709295

Τα μοναδικά χειροποίητα σανδάλια που ταξιδεύουν από την Κρήτη σε διάφορες γωνιές του κόσμου

Μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες κατ’ επιλογή του πελάτη, ή -στην προκειμένη περίπτωση- κυρίως της πελάτισσας, επιμελείται η 28χρονη Εύα Μολδοβανίδου από το Ρέθυμνο, με τα σανδάλια της να γίνονται ανάρπαστα και να μοσχοπουλάνε, ειδικά στο εξωτερικό!

Η πανέμορφη Ρεθυμνιώτισσα, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό και ομολογουμένως έξυπνο brand, το Sundali by E.creations, που είναι πλέον αρκετά περιζήτητο, με την κάθε ενδιαφρερόμενη να συζητάει με την Εύα το πως φαντάζεται το σανδάλι της και εκείνη να της του δίνει μορφή με τα χέρια της.

Το όλο εγχείρημα έχει κάνει πάταγο ιδίως στο εξωτερικό, σε μια εποχή που θα περίμενε κανείς να μην ευδοκιμήσει, αφενός λόγω  της κρίσης, αλλά και με τη βαριά εμπορευματοποιημένη βιομηχανία, που βγάζει μαζικά τεράστιες ποσότητες σε άμεση πρόσβαση στον καταναλωτή.

Ωστόσο η Εύα απέδειξε ότι αν αγαπάς  κάτι πολύ και το κάνεις με την όρεξη και το μεράκι σου, ο κόσμος στο ανταποδίδει και μιλάει στο zarpanews.gr γι’αυτή την εμπειρία:

Ποτέ ξεκίνησε το εγχείρημα και πως σου ήρθε η ιδέα αυτή; 

Η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα σκοπό να ξεκινήσω να φτιάχνω σανδάλια. Γενικά έκανα και κάνω πολλές και διάφορες κατασκευές, από κοσμήματα μέχρι διάφορα διακοσμητικά είδη. Οπότε είχα κάποια υλικά, είχα και ένα παλιό ζευγάρι δερμάτινα -όπως όλες μας- και είπα να κάνω μια δοκιμή.

Αργότερα τα είδε η μητέρα μου, «ζήλεψε» και έφτιαξα και σε αυτή από ένα ζευγάρι, μετά ακολούθησαν οι κολλητές μου και τώρα πλέον, ο κόσμος όλος!

Γιατί χειροποίητο σανδάλι, «κόντρα» στα εμπορικά διεθνή μπραντ;

Πέρα από το ότι είναι χειροποίητο -συγκεκριμένα τα σανδάλια φτιάχνονται στα Χανιά-, το κάθε σανδάλι διακοσμείται με βάση το πώς τα θέλει η κάθε κοπέλα, δεν έχω δηλαδή έτοιμα σχέδια σε διάφορα νούμερα, παρότι αυτό θα μου έκανε την ζωή πιο εύκολη. Να τα φτιάχνω στον ελεύθερο μου χρόνο τον χειμώνα που κάθομαι ας πούμε, αλλά έτσι θα χάσει την μαγεία της δημιουργικότητας.

Μιλάω με την κάθε κοπέλα προσωπικά, βλέπω το στυλ της, την ψυχολογώ, ανταλλάζουμε ιδέες και έτσι βγαίνει ένα μοναδικό αποτέλεσμα κάθε φορά!

Περίπου πόσα σανδάλια φτιάχνεις ανά σεζόν και σε ποιες περιοχές/χώρες ταξιδεύουν; 

Στην αρχή ξεκίνησα πολύ δειλά… με φίλους και γνωστούς…  τώρα φτάνω από 500 ζευγάρια  την σεζόν.  Θα μπορούσα και να φτιάχνω αρκετά παραπάνω, αφού μου έχουν προταθεί συνεργασίες από αρκετά καταστήματα, απλά επειδή θέλω να συνεχίσω να τα κάνω όλα μόνη μου και είμαι και λίγο τελειομανής σε ότι και αν κάνω, προτιμώ να αναλαμβάνω παραγγελίες μέχρι εκεί που το επιτρέπουν οι δυνάμεις μου. Άλλωστε αυτό δεν είναι το επάγγελμα μου -καθώς ασχολούμαι με τουριστικές επιχειρήσεις-, αλλά είναι το χόμπι μου, το μεράκι μου και έτσι θέλω να παραμείνει!

Τα σανδάλια μου ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, και σε αρκετές χώρες του εξωτερικού. Έχουν φτάσει μέχρι και την Νότια Αφρική και αυτό με χαροποιεί πολύ, μιας και όλα τα σανδάλια που πάνε εξωτερικό, έχουν όλα ελληνικά χρώματα, μαιάνδρους και άλλα ελληνικά σύμβολα και με χαροποιεί που η Ελλάδα είναι παντού, ακόμα και μέσα από την δική μου μικρή συνεισφορά!

Τα υλικά σου από πού τα προμηθεύεσαι;

Τα σανδάλια κατασκευάζονται στα Χανιά και είναι απλά και τα υλικά μου τα διαλέγω εγώ -σε μικρές ποσότητες για να μπορώ να τα ανανεώνω συνέχεια-, από παλιά υφασματάδικα στο Ρέθυμνο και στην Αθήνα.

Έχω παρατηρήσει ότι είσαι πολύ ενεργή στα social media με ωραίες φωτογραφήσεις από ελληνικά νησιά και τοπία. Ποιος ασχολείται με αυτό ;

Η αλήθεια είναι το ψάχνω αρκετά με την φωτογραφία. Δεν θέλω να δείχνω μόνο τα σανδάλια μου στον κόσμο, θέλω να δείχνω και την Ελλάδα με τους όμορφους τόπους της, τα νησιά της, τα προσεγμένα ξενοδοχεία που έχει και τις ομορφιές της.

Κατά βάση τις φωτογραφίσεις της κάνω εγώ και μια φίλη μου ερασιτέχνης φωτογράφος, που όμως αγαπάει αυτό που κάνει όσο κι εγώ. Τα μοντέλα, είναι οι κολλητές μου φίλες και εγώ και όταν δεν προλαβαίνω με βοηθάει λίγο η μαμά, λίγο οι φίλες μου… Οικογενειακές υποθέσεις γενικά!

Θεωρείς ότι είναι κάτι το οποίο μπορεί να εξελιχθεί παραπέρα και αν ναι τι στόχους και προοπτικές έχεις εσύ η ίδια; 

Η αλήθεια είναι ότι έχει προοπτικές εξέλιξης, όμως μετά θα μεταλλαχθεί σε «επάγγελμα» και δεν το θέλω. Όπως προείπα, αυτό είναι το μεράκι μου και αυτό βγαίνει προς τα έξω!

Με ρωτάνε όλοι γιατί δεν έχω κάποιο site για online παραγγελίες, για πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα και πιο άμεση ανταπόκριση στο ευρύ κοινό. Δεν το θέλω αυτό και δεν το θέλω εντελώς συνειδητά!

Θέλω να έχω άμεση επαφή με την κάθε κοπέλα γι αυτό είτε έρχονται από το εργαστήριο μου οι κοπέλες που μένουν εντός Κρήτης, είτε μιλάμε στο τηλέφωνο, είτε μέσα από τις σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα όπου έχω φωτογραφίες από σανδάλια που έχω φτιάξει, για να εμπνέονται οι επόμενες!

Με γεμίζει πολύ αυτό που κάνω, η ανταμοιβή μου δεν είναι να έχω πολλές παραγγελίες και να δουλεύω σαν ρομπότ! Είναι αυτή η επικοινωνία που έχω με τον κόσμο.. τα μηνύματα που λαμβάνω από το πόσο ευχαριστημένες είναι όλες και φυσικά που καμία σχεδόν δεν μένει μόνο στο ένα ζευγάρι.

Αυτή είναι η ανταμοιβή μου.

Πως σε βρίσκουν οι πελάτες/πελάτισσες σου;

Κυρίως μέσω Internet καθότι και το επιβάλλει και η… μόδα! Μέσω facebook στο Sundali by E.creations και στο instagram στο Sundali_by_ecreations αλλά και στο κινητό επικοινωνίας 6986247546

zarpanews.gr

3 thoughts on “Η κούκλα Κρητικιά με τα χειροποίητα σανδάλια που κάνουν «πάταγο» στο εξωτερικό | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook