Ζυμαρικά με σολομό και μπρόκολο
Υλικά
- 150 γρ. ζυμαρικά, οποιουδήποτε είδους
- 150 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
- 2 φιλέτα σολομού, κομμένα σε κύβους
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 καλή πρέζα αποξηραμένες νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- Ξύσμα από 1/2 μικρό λεμόνι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τρία λεπτά πριν από το τέλος του χρόνου μαγειρέματος των ζυμαρικών, προσθέστε το μπρόκολο στο νερό και μαγειρέψτε το μαζί με τα ζυμαρικά για 3 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1- 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
- Προσθέστε τα κομμάτια σολομού και το τσίλι, αν χρησιμοποιήσετε, και μαγειρέψτε για περίπου ένα λεπτό, γυρίζοντας τον σολομό 3- 4 φορές.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και μια κουτάλα από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών.
- Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
- Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει και μαγειρέψτε τον σολομό για 3- 4 λεπτά, γυρίζοντας τον περιστασιακά (προσθέστε επιπλέον νερό αν η σάλτσα πήξει πολύ).
- Σουρώστε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο και προσθέστε τα στο τηγάνι με την κρεμώδη σάλτσα.
- Ρίξτε και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε.
- Σερβίρετε και απολαύστε.
newsbeast.gr