Ζυμαρικά με σολομό και μπρόκολο

Υλικά

  • 150 γρ. ζυμαρικά, οποιουδήποτε είδους
  • 150 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • 2 φιλέτα σολομού, κομμένα σε κύβους
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 καλή πρέζα αποξηραμένες νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • Ξύσμα από 1/2 μικρό λεμόνι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τρία λεπτά πριν από το τέλος του χρόνου μαγειρέματος των ζυμαρικών, προσθέστε το μπρόκολο στο νερό και μαγειρέψτε το μαζί με τα ζυμαρικά για 3 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1- 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Προσθέστε τα κομμάτια σολομού και το τσίλι, αν χρησιμοποιήσετε, και μαγειρέψτε για περίπου ένα λεπτό, γυρίζοντας τον σολομό 3- 4 φορές.
  • Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και μια κουτάλα από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών.
  • Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
  • Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει και μαγειρέψτε τον σολομό για 3- 4 λεπτά, γυρίζοντας τον περιστασιακά (προσθέστε επιπλέον νερό αν η σάλτσα πήξει πολύ).
  • Σουρώστε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο και προσθέστε τα στο τηγάνι με την κρεμώδη σάλτσα.
  • Ρίξτε και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε.
  • Σερβίρετε και απολαύστε.

newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ