«Ζορίστηκε» με τον ΑΟΧ-Κισσαμικό ο Παναθηναϊκός

ζορίστηκε-με-τον-αοχ-κισσαμικό-ο-παν-786060

O Kισσαμικός έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό όσο αφορά την πρώτη θέση του ομίλου! Τελικά παρά την ισοφάριση των γηπεδούχων, ο Βέργος αφού αρχικά έχασε πέναλτι, λίγο αργότερα σκόραρε και έδωσε την νίκη (2-1) και την πρωτιά στο «τριφύλλι»! Ο Εμμανουηλίδης άνοιξε το σκορ, ο Ρίσκι το γκολ των Χανιωτών που πέρασαν κι αυτοί στους 16 του Κυπέλλου.

Τριάδα και βασικός Εμμανουηλίδης

Μετά το εκταταμένο rotation στο παιχνίδι με τον ΟΦΙ, ο Γιώργος Δώνης ναι μεν έκανε αλλαγές στο αρχικό σχήμα αλλά αυτή την φορά με μεγαλύτερη σύνεση. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Διούδης. Παντελάκης, Πούγγουρας και Οικονόμου η τριάδα στα στόπερ. Αριστερό μπακ χαφ ο Χατζηθεοδωρίδης, δεξί ο Αποστολάκης. Κάτσε, Τζανδάρης, Στάικος τριάδα στα χαφ και μπροστά ο Βέργος με τον Εμαννουηλίδη σε διάταξη 3-5-2.

Δυνατή αρχή, λάμψη Εμμανουηλίδη και Αποστολάκη!

Ο Παναθηναϊκός φαινόταν πως πήρε το μάθημα από το παιχνίδι με τον ΟΦΙ, οι παίκτες που χρησιμοποίησε ο Δώνης είχαν την σωστή νοοτροπία στην αρχή του ματς και οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι για να βρουν το γρήγορο γκολ που θα τους έβαζαν σε ρόλο οδηγού. Κάτι που πέτυχαν μόλις στο 7´χάρη στο σωστό πλασέ του Εμμανουηλίδη μετά το τραγικό λάθος του πορτιέρο του Κισσαμικού, Δασκαλάκη. Ο νεαρός επιθετικός των ᾽᾽πρασίνων᾽᾽ είχε χτυπήσει… καμπανάκι στο 3᾽ με δοκάρι έπειτα από σέντρα του Αποστολάκη.

Αυτοί οι δύο νεαροί του Παναθηναϊκού, δηλαδή ο Εμμανουηλίδης και ο Αποστολάκης, έκαναν ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, δημιούργησαν πάρα πολλά προβλήματα στην άμυνα των Κρητικών και ήταν ασταμάτητοι. Ειδικά ο Αποστολάκης από δεξιά είχε πολύ σωστές επιλογές με την μπάλα στα πόδια, πολλά ανεβάσματα και μια γεμάτη παρουσία.

Οι «πράσινοι» είχαν πολλές ευκαιρίες να τελειώσουν το ματς από το πρώτο μέρος αλλά η αστοχία του Βέργου σε εύκολες φαινομενικά φάσεις δεν έφεραν το δεύτερο γκολ.

Ο Κισσαμικός, πάντως, από το ημίωρο και μετά ανέβασε την απόδοσή του, εκμεταλλεύθηκε το πρόβλημα που είχε στην μεσαία γραμμή ο Παναθηναϊκός και απείλησε με Αποστολόπουλο και Ρίσκι αλλά ο Διούδης ήταν εκεί!

Απουσίασε ο Παναθηναϊκός, ισοφάρισε ο Κισσαμικός!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε με λάθος νοοτροπία, δεν είχε την ίδια διάθεση και όρεξη, με αποτέλεσμα οι Κρητικοί να ισοφαρίσουν στο 51᾽ μετά από τραγική αμυντική συμπεριφορά των παικτών του Δώνη, όμως, ο ρέφερι Διαμαντόπουλος ακύρωσε λανθασμένα το τέρμα για χέρι του Αποστολόπουλου.

Τελικά οι γηπεδούχοι βρήκαν το 1-1 τρία λεπτά αργότερα! Ο Διούδης έσωσε αρχικά στο τετ-α-τετ με τον δραστήριο Ρίσκι, όμως, ο Τεγούσης πήρε το… ριμπάουντ, σούταρε και ο Ρίσκι με εξαιρετικό τακουνάκι έστειλε την μπάλα στο πλεκτό για να τιμωρήσει την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού.

Πάντως, οι «πράσινοι» θα μπορούσαν στα… καπάκια να πάρουν και πάλι το προβάδισμα αλλά ο Δασκαλάκης απόκρουσε την κάκιστη εκτέλεση πέναλτι του Βέργου.

Την λύση από βασικούς και Βέργο

Ο Γιώργος Δώνης επιθυμώντας να διορθώσει τα κακώς κείμενα γύρισε την διάταξη με 4 στην άμυνα, έβαλε στο παιχνίδι Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη και Καμπετσή και τελικά βρήκε το γκολ με τον Βέργο στο 75᾽. Ο Μπουζούκης βρήκε με ωραία μπαλιά τον Παντελάκη, το εναέριο βολέ του απόκρουσε ο πορτιέρο του Κισσαμικού αλλά ο Βέργος ακολούθησε την φάση και σχεδόν πάνω στην γραμμή έσπρωξε την μπάλα στο πλεκτό για το 2-1 υπέρ του ᾽᾽τριφυλλιού᾽᾽.

Ο Κισσαμικός πάντως το πάλεψε και είχε μια καλή στιγμή με το σουτ του Αρναρέλη στο 83᾽ που πέρασε άουτ.

To 2-1 υπέρ του Παναθηναϊκού έμεινε μέχρι το φινάλε και η ομάδα του Δώνη πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο μετά από αυτό το νικηφόρο αποτέλεσμα στα Χανιά.

Η τελική βαθμολογία του 3ου ομίλου:

1.Παναθηναϊκός 7

2.Κισσαμικός 4

3.Ιεράπετρα 2

4.Παναιτωλικός 2

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Α.Ο.Χ. ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Αλ. Βοσνιάδης): Δασκαλάκης, Σάλιακας (78’ Τόλι), Σισέ, Φαζόν, Καραγεώργης, Τεγούσης (55’ Σελινιωτάκης), Γκίνι, Καραγιάννης (70’ Αρναρέλλης), Βρεττός, Αποστολόπουλος, Ρίσκι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Διούδης, Παντελάκης, Πούγγουρας, Οικονόμου, Αποστολάκης (59’ Καμπετσής), Τζανδάρης, Κάτσε (59’ Μπουζούκης), Στάικος, Χατζηθεοδωρίδης, Εμμανουηλίδης (74’ Χατζηγιοβάνης), Βέργος.

Πηγή: gazzeta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook