«Ζωντανός μέσα από το έργο του» – Επιστημονικό μνημόσυνο και αίθουσα Μανώλη Μαθιουδάκη στο Πολυτεχνείο Κρήτης για τον αγαπητό καθηγητή που έφυγε νωρίς | Photos + Video

ζωντανός-μέσα-από-το-έργο-του-επιστ-1463085

«Ζωντανός» μέσα από το έργο του, μέσα στο επιστημονικό του σπίτι, το Πολυτεχνείο Κρήτης, θα μείνει ο Μανώλης Μαθιουδάκης που έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, τον Μάρτιο του 2021 στο σπίτι του στο Κολυμπάρι, λίγο πριν παντρευτεί με την αγαπημένη του.

Το πρωί της Παρασκευής, τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης και με την παρουσία μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και της οικογένειας του εκλιπόντος επιστημονικό μνημόσυνο και τελετή ονοματοδοσίας αίθουσας στην μνήμη του.

«Σήμερα είναι μια μέρα μνήμης αφιερωμένη στον συνάδελφο Μανώλη Μαθιουδάκη, ο οποίος έφυγε πολύ άδικα και σε νεαρή ηλικία. Το Πολυτεχνείο Κρήτης θέλει να τιμήσει τον εκλεκτό αυτό συνάδελφο που προσέφερε βοήθησε στην ανάπτυξη των μαθηματικών και ιδιαίτερα στην διδασκαλία των μαθηματικών» σημείωσε στο zarpanews.gr o Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος: 

«Τον τιμούμε, μας λείπει σε καθημερινή βάση αλλά η έμπνευση και η προσφορά του στο Πολυτεχνείο Κρήτης θα μείνει μαζί μας για πάντα» προσέθεσε.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας μίλησαν ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθηγητής Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, καθηγητής Μιχαήλ Γ Λαγουδάκης, ο κοσμήτορας της Σχολής ΜΗΧΟΠ, καθηγητής Μιχάλης Γαλετάκης, καθώς και ο διευθυντής του ΕΕΜΗΥ, καθηγητής Ιωάννης Σαριδάκης.

Στο πλαίσιο της επιστημονικής ημερίδας θα πραγματοποιηθεί ονοματοδοσία μίας αίθουσας του ΕΕΜΗΥ σε Αίθουσα «Μανώλης Μαθιουδάκης».

«Δύο πράγματα λάτρευε ο Μανώλης. Το Κολυμπάρι και τα ταξίδια» σημείωσε ο  Διευθυντής ΕΕΜΗΥ Ιωάννης Σαριδάκης, o οποίος στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην μεταξύ τους συνεργασία, στο κοινό επιστημονικό τους έργο και στα κοινά ερευνητικά τους ενδιαφέροντα με τον εκλιπόντα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην συμβολή του στην κατανόηση της επίδρασης που έχουν οι θεραπείες (ακτινοθεραπείες/ χημειοθεραπείες) στην επιβράδυνση της ανάπτυξης των καρκινικών όγκων του εγκεφάλου. Μαζί είχαν λάβει μέρος σε 18 διεθνή συνέδρια και είχαν δημοσιεύσει δεκάδες ερευνητικές εργασίες.

«Για ‘μας ο Μανώλης δεν έχει πεθάνει. Είναι κάθε μέρα μαζί μας στο εργαστήριο, είναι ας πούμε σαν να λείπει σε συνέδριο» σημείωσε με συγκίνηση ο κ. Σαριδάκης τονίζοντας πως ο Μαθιουδάκης παραμένει «ζωντανός μέσα από το έργο του».

Ακολούθησε η τελετή ονοματοδοσία σε κλίμα έντονης συγκίνησης ενώ στο δεύτερο μέρος μίλησαν για τον Μαθιουδάκη οι φοιτητές του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook