Ζωντάνεψαν οι μνήμες της μάχης στο Ξαμουδοχώρι – Διέσχισαν ιστορικό μονοπάτι και τίμησαν τους πεσόντες στη Μάχη της Κρήτης

ζωντάνεψαν-οι-μνήμες-της-μάχης-στο-ξαμ-1450518

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο τιμήθηκαν οι πεσόντες στη Μάχη της Κρήτης στο Ξαμουδοχώρι του Δήμου Πλάτανιά. Όπως αναφέρει ο σύλλογος του χωριού, μαζί με απόγονους και εκπροσώπους των Νεοζηλανδών Μαορί διέσχισαν το ιστορικό μονοπάτι του χωριού.

Χαρακτηριστικά τα μέλη του συλλόγου αναφέρουν:

Ζωντάνεψαν οι μνήμες του ιστορικού μονοπατιού «Μακρύ Καλντερίμι»- Αγγλικός Ασύρματος Ξαμουδοχωρίου- Ύψωμα 107, όπου το διασχίσαμε μαζί με απογόνους και εκπροσώπους των Νεοζηλανδών Μάορι.

Στο ενδιάμεσο αυτής της διαδρομής λίγο πριν το ύψωμα 107, τιμήθηκε η μνήμη των Ελλήνων πεσόντων του Ξαμουδοχωρίου και για πρώτη φορά του Νεοζηλανδού Μαορί λοχαγού Robert R.B. McClymont.

Το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος από τα ρυάκια με τους αιωνόβιους δρυγιάδες, τους πλατάνους και τα ελαιόδεντρα, η εκπληκτική θέα που βλέπει από το Σταυρό Ακρωτηρίου ως τη Σπάθα σε συνδυασμό με την ιστορική σημασία των σημείων της διαδρομής, συγκίνησαν και μάγεψαν εμάς και τους επισκέπτες μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του συλλόγου Ξαμουδοχωρίου με τον σύλλογο διατήρησης μνήμης της Μάχης της Κρήτης και της Αντίστασης στο πλαίσιο της 81ης επετείου της Μάχης της Κρήτης.

Μετά από αυτήν τη συγκινητική εκδήλωση απόδοσης τιμής στους πεσόντες νιώθουμε την ανάγκη να αναδείξουμε τα ιστορικά μονοπάτια της περιοχής μας με μια ευγενική φιλοδοξία να δημιουργήσουμε την ιστορική γεωγραφία του Δήμου Πλατανιά.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook