Ζώδια στο γραφείο: Ποιοι είναι οι καλύτεροι work buddies και ποιους καλύτερα να αποφύγετε

ζώδια-στο-γραφείο-ποιοι-είναι-οι-καλύτ-1799665
UNSPLASH.COM

Με αφορμή τη 19η Νοεμβρίου, ημέρα αφιερωμένη στη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, εξετάζουμε με ποιους ανθρώπους μπορούμε να συνεργαστούμε καλύτερα και με ποιους όχι.

Ένας παράγοντας, που ίσως βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα το γιατί με ορισμένους ανθρώπους ταιριάζουμε περισσότερο στον εργασιακό τομέα είναι και τα άστρα.

Παρακάτω, διαβάστε πώς είναι το κάθε ζώδιο στον επαγγελματικό χώρο και με ποιο ταιριάζει καλύτερα το δικό σας.

Κριός

Κακοήθειες, δεν θα τσακωθούν με όλους τους συναδέλφους, μόνο με όσους δεν αναγνωρίζουν τις ηγετικές τους ικανότητες. Οταν δεν προτείνουν φανταστικές ιδέες για νέα projects που θα βαρεθούν να υλοποιήσουν, σκαλίζουν το mission statement της εταιρείας για απαντήσεις. Αξίζει να δίνουν το 110% τους; Αν αποφασίσουν πως όχι, θα παραιτηθούν – και όχι σιωπηλά.

Συνεργάζονται ιδανικά με: Σκορπιούς, Αιγόκερους, Λέοντες (αν τους αποδεχτούν ως αφεντικό)

Ξεχάστε το καλύτερα με: Υδροχόους, Ταύρους, Λέοντες (αν ξεκινήσουν στραβά)

Μπορεί να φτάνουν πάντα πρώτοι στη δουλειά και να τη σπάνε λίγο, σαν απουσιολόγοι, σε όσους αργοπορούν, όμως στην επόμενη κρίση που θα προκύψει είναι εκεί, βράχοι ψυχραιμίας, βάζοντας το ένα memo μπροστά από το άλλο μέχρι να βγει η δουλειά. Και γι’ αυτό, εντέλει, τους αγαπάμε όλοι και τους επιτρέπουμε να διακοσμούν το γραφείο τους με όλα αυτά τα αρωματικά κεριά που μυρίζουν σαν διάδρομος στα Sephora.

Συνεργάζονται ιδανικά με: Καρκίνους, Παρθένους, Ζυγούς

Ξεχάστε το καλύτερα με: Κριούς, Τοξότες, Διδύμους

Σπάνιο είδος που όχι μόνο δεν δυσανασχετεΙ στα meetings, αλλά πάντα βρίσκει κάτι ενδιαφέρον να πει. Ναι, ΟΚ, συχνά αυτό το κάτι είναι κουτσομπολιό. Με 70% ιδιοφυείς ιδέες και 30% πλήρη ανικανότητα να εκτελέσουν ένα brief χωρίς να αυτοσχεδιάσουν έστω και λίγο, αποδίδουν καλύτερα σε θέσεις που τους επιτρέπουν να είναι δημιουργικοί και να έχουν ευέλικτο ωράριο.

Συνεργάζονται ιδανικά με: Ζυγούς, Τοξότες, Υδροχόους

Ξεχάστε το καλύτερα με: Παρθένους, Αιγόκερους, Σκορπιούς (δεν πιάνουν το χιούμορ τους)

Οταν ανακοινώθηκε η τηλεργασία έκαναν πάρτυ γιατί επιτέλους θα μπορούσαν να δουλεύουν με τις πιτζάμες τους. Ωραίες εποχές… Πίσω στο γραφείο, καταλήγουν να φορτώνονται παραπάνω δουλειά γιατί δεν μπορούν να πουν όχι στους συναδέλφους που χρειάζονται βοήθεια και στους προϊσταμένους που εκμεταλλεύονται την τρυφερή τους καρδιά. Εχουν ήδη παραιτηθεί σιωπηλά.

Συνεργάζονται ιδανικά με: Ταύρους, Παρθένους, Ιχθύς

Ξεχάστε το καλύτερα με: Διδύμους, Λέοντες, Υδροχόους

Λέων

Δεν είναι αλήθεια ότι ο μόνος τρόπος να τους κάνει κανείς να δουλέψουν είναι να τους δώσει προαγωγή σε υπεύθυνους τμήματος. Μια χαρά αποδίδουν σε κάθε πόστο, ιδίως αν είναι το πρόσωπο της εταιρείας και επικοινωνούν με πελάτες – αρκεί να νιώθουν πως αναγνωρίζεται η δουλειά τους και να έχουν άξιους συναδέλφους γύρω τους να μπορούν να ανταγωνιστούν.

Συνεργάζονται ιδανικά με: Κριούς, Λέοντες, Σκορπιούς (βλέπε «άξιους» παραπάνω)

Ξεχάστε το καλύτερα με: Καρκίνους, Τοξότες, Ιχθύς

Παρθένος

Πολλά έχουν γραφτεί για το εργασιακό ήθος των Παρθένων, τα περισσότερα είναι αλήθεια. Θα εκτελέσουν οποιοδήποτε task τούς δοθεί, όσο καλύτερα μπορούν, αρκεί να συνοδεύεται από επαρκείς οδηγίες (ένα σχεδιάγραμμα έστω). Αλλιώς πανικοβάλλονται, αρχίζουν την υπερανάλυση, τους πιάνει το στομάχι τους από το άγχος και μοιραία ξεκινάνε την γκρίνια.

Συνεργάζονται ιδανικά με: Ταύρους, Καρκίνους, Αιγόκερους

Ξεχάστε το καλύτερα με: Διδύμους, Τοξότες, Υδροχόους

Ζυγός

Εκ γενετής διπλωμάτες, οι Ζυγοί καταφέρνουν να αποφεύγουν τα κουτσομπολιά στο γραφείο και να διατηρούν ένα κάποιο επίπεδο και (εφόσον τους παίρνει και δεν δουλεύουν σε ανοιχτό χώρο) μια κάποια αισθητική. Ωστόσο, αν χρειάζεται να πάρουν θέση για κάτι σημαντικό και επείγον που ενδέχεται να εκνευρίσει κόσμο αν γίνει κάποιο λάθος… καλή τύχη!

Συνεργάζονται ιδανικά με: Διδύμους, Λέοντες, Υδροχόους

Ξεχάστε το καλύτερα με: Κριούς, Σκορπιούς, Αιγόκερους

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί στο γραφείο είναι εντυπωσιακά αφοσιωμένοι, τρομερά αποτελεσματικοί και παραδόξως γλυκύτατοι. Δεν έχετε κανέναν απολύτως λόγο να τους φοβάστε, εκτός αν έχετε κάνει κάτι ηθικά ύποπτο, π.χ. να τους κουτσομπολέψετε πίσω από την πλάτη τους ή να προσπαθήσετε να πάρετε το credit για κάτι που έκαναν εκείνοι. Τότε ναι, να τους φοβάστε πολύ.

Συνεργάζονται ιδανικά με: Κριούς, Παρθένους, Αιγόκερους

Ξεχάστε το καλύτερα με: Διδύμους, Καρκίνους, Ιχθύς (δεν αντέχουν την γκρίνια)

Τοξότης

Δεν υπάρχει πρόβλημα, όσο ζοφερό και ανυπέρβλητο κι αν φαίνεται με την πρώτη ματιά, που δεν θα καταφέρει να λύσει ένας Τοξότης στο γραφείο. Εξαιρετικά ικανοί να διαχειριστούν καταστάσεις πανικού και να σώσουν τη μέρα… αλλά μόλις τα πράγματα ηρεμήσουν και γίνουν προβλέψιμα (δηλαδή βαρετά), μην τους ψάχνετε άδικα. Πιθανότατα βρίσκονται σε κάποια παραλία.

Συνεργάζονται ιδανικά με: Κριούς, Λέοντες, Υδροχόους

Ξεχάστε το καλύτερα με: Ταύρους, Παρθένους, Σκορπιούς

Αιγόκερως

Πρώτοι έρχονται, τελευταίοι φεύγουν και ενδιάμεσα επιτίθενται στην to do list τους με χειρουργική ακρίβεια και απόλυτο focus. Ούτε λεπτό δεν πάει χαμένο, κι αυτό σημαίνει πως τρώνε πάντα τη σαλάτα τους στο γραφείο και δεν θα τους πετύχετε ποτέ χαλαρούς και με διάθεση για socializing. Κρίμα, θα βόλευε να γνωρίζατε καλύτερα το μελλοντικό σας αφεντικό.

Συνεργάζονται ιδανικά με: Ταύρους, Παρθένους, Σκορπιούς (αν δεν αλληλοεξοντωθούν)

Ξεχάστε το καλύτερα με: Διδύμους, Τοξότες, Υδροχόους

Υδροχόος 

Εξαιρετικά εκνευρισμένοι που η κοινωνία μας δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το concept «γραφείο» και πεπεισμένοι πως όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν κάλλιστα και online. Εδώ που τα λέμε, δεν έχουν κι άδικο. Στο μεταξύ, βάζουν τα ακουστικά τους, απομονώνονται και βρίσκουν λύσεις ακόμα και στα προβλήματα που ταλαιπώρησαν τους Τοξότες. Ιδιοφυΐες ή weirdos; Ναι. Και τα δύο.

Συνεργάζονται ιδανικά με: Διδύμους, Ζυγούς, Τοξότες

Ξεχάστε το καλύτερα με: Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους

Ιχθύες

Θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι σας, αρκεί να μην τους ρωτήσετε γιατί άργησαν πάλι να έρθουν στο γραφείο και πώς πάει εκείνο το deadline (και τους αναγκάσετε να σας πουν ψέματα). Αν σας φαίνεται πως ονειροπολούν όλη μέρα αντί να δουλεύουν, σας λείπει η φαντασία: η δουλειά θα βγει, με κάποιον μυστήριο τρόπο, και θα μείνει και χρόνος να πάτε για ποτά όλοι μαζί μετά.

Συνεργάζονται ιδανικά με: Διδύμους, Καρκίνους, Τοξότες

Ξεχάστε το καλύτερα με: Παρθένους, Σκορπιούς, Αιγόκερους

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook