Ζητούν πίσω τους υγειονομικούς σε αναστολή – Τι λένε οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χανίων

ζητούν-πίσω-τους-υγειονομικούς-σε-ανα-1328230

Την επιστροφή των υγειονομικών σε αναστολή, ζητούν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χανίων.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν.Χανίων θέλει να εκφράσει την έντονη αντίθεση του στη συνεχιζόμενη ΑΝΑΣΤΟΛΗ των συναδέλφων, οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας με την έναρξη της πανδημίας, πολλοί δε από αυτούς σε ΜΕΘ και κλινικές COVID.

Η κυβέρνηση με εκδικητικό τρόπο τους παρόπλισε βγάζοντας τους σε ΑΝΑΣΤΟΛΗ δημιουργώντας δυσαναπλήρωτο κενό, ενώ θα μπορούσαν με συστηματικό έλεγχο (Rapid- PCR) να συνεχίσουν να εργάζονται με ασφάλεια τόσο για τους συναδέλφους τους όσο και για τους ασθενείς.

Στο διάστημα αυτό δεν υπήρξε ανταπόκριση στις προσκλήσεις για Συμβάσεις τρίμηνης εργασίας, ενώ οι συμβασιούχοι που έβαλαν πλάτη προσφέροντας τις υπηρεσίες τους από την αρχή της πανδημίας στις κλινικές COVID παραμένουν με Σύμβαση, δεν έχουν λάβει την υποσχόμενη αυξημένη μοριοδότηση από τον Υπουργό Υγείας και δεν έχει προχωρήσει ο Διαγωνισμός για την κάλυψη των αναγκών- Υπόσχεση χρόνων.

Από την αρχή της πανδημίας το Νοσοκομείο δέχτηκε και δέχεται μια πρωτόγνωρη πίεση με μεγάλα κενά που όχι μόνο δεν αναπληρώθηκαν αλλά δημιουργούνται νέα είτε από συνταξιοδοτήσεις είτε από νόσηση των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι έδωσαν και δίνουν ένα ΑΝΙΣΟ αγώνα.

Η Κυβέρνηση αντί να ενισχύσει με προσωπικό το Νοσοκομείο και προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες αναγκάζει τους εργαζόμενους που νοσούν να επιστρέφουν στην εργασία τους στις 5 ημέρες νόσησης από COVID-19, πολλοί από αυτούς όντας θετικοί ακόμη.

Ακούγοντας τις νέες εξαγγελίες για άρση των μέτρων από 1η Μαΐου, που αφήνει την εντύπωση για λήξη της πανδημίας αναρωτιόμαστε ….θα επιστρέψουν οι συνάδελφοι στις θέσεις τους;

Αφού ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος , οι αναστολείς θα πρέπει ΆΜΕΣΑ να επιστρέψουν στις θέσεις για τις οποίες προσλήφθηκαν στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook