Ζητούν έκτακτο ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για το πόρισμα Ντογιάκου

ζητούν-έκτακτο-δσ-της-ένωσης-δικαστών-1589873

Τσουνάμι αντιδράσεων στο δικαστικό, νομικό και πανεπιστημιακό χώρο έχει προκαλέσει η γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, που πήρε θέση για τις παράνομες παρακολουθήσεις.

Έτσι, μετά τον Δικηγορικό Σύλλογο, που συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση, σήμερα και τα μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με επικεφαλής τον πρώην Πρόεδρο Χριστόφορο Σεβαστίδη, ζήτησαν άμεσα σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου, για το «ευαίσθητο θέμα του απορρήτου των επικοινωνιών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Αναμένεται απάντηση των μελών της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕνΔΕ, υπό την προεδρία της εφέτη Μαργαρίτας Στενιωτη.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

«ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΣ

Χριστόφορου Σεβαστίδη, ΔΝ Εφέτη

Χαράλαμπου Σεβαστίδη, Εφέτη

Παντελή Μποροδήμου, Πρωτοδίκη

Μιχάλη Τσέφα, Προέδρου Πρωτοδικών

Ιωάννη Ασπρογέρακα, Προέδρου Πρωτοδικών

Ευθαλίας Κώστα, Ειρηνοδίκη,

Μελών του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Η γνωμοδότηση 1/2023 του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσε έντονο δημόσιο και επιστημονικό διάλογο αναφορικά με την έκταση των αρμοδιοτήτων της ΑΔΑΕ καθώς και ως προς την δυνατότητα έκδοσης γνωμοδότησης σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση. Δεδομένου ότι έχει δημιουργηθεί ένα ευρύτερο κοινωνικό ενδιαφέρον για το ευαίσθητο θέμα του απορρήτου των επικοινωνιών, θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση έκτακτου ΔΣ ώστε να λάβει επίσημα θέση η Ένωσή μας.

Το προεδρείο να μας ενημερώσει για το πρώτο στάδιο υλοποίησης της απόφασης της ΓΣ περί της διεκδίκησης του 13ου και 14ου μισθού το οποίο οριοθετήθηκε χρονικά μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου».

Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook