Ζητούν από τον δήμο Χανίων να κρεμάσει πανό με τον Χατζημιχάλη Νταλιάνη… στις σκαλωσιές της οδού Νταλιάνη

ζητούν-από-τον-δήμο-χανίων-να-κρεμάσει-1197674

Ανοικτή επιστολή απέστειλαν κάτοιοι της Παλιάς Πόλης Χανίων προς τον Δήμο Χανίων, με αίτημα να τοποθετηθεί πανό που θα απεικονίζει τον Χατζημιχάλη Νταλιάνη, στις σκαλωσιές που έχουν τοποθετηθεί στον μιναρέ που βρίσκεται στην ομώνυμη οδό. Οι κάτοικοι τονίζουν ότι η εικόνα που αυτή τη στιγμή υπάρχει, πάσχει από πλευράς καλαισθησίας και ζητούν να γίνει αυτή η παρέμβαση ως προσωρινή λύση.

Δείτε την επιστολή:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Τις ημέρες αυτές, είναι η επέτειος της Μάχης του Φραγκοκάστελλου όπου ο ήρωας Χατζημιχάλης Νταλιάνης, που τιμάται με την ονοματοδοσία της ομώνυμης οδού στη Παλιά Πόλη, έπεσε ηρωικά με τους συντρόφους του.

Από την άλλη, πολύ σωστά, ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Αρχαιολογία, έχει τοποθετήσει επί της οδού Χατζημιχάλη Νταλιάνη και παράπλευρα στον εκεί Μιναρέ, προστατευτική κατασκευή για τη προστασία των διερχομένων από πτώση λίθων από το Μνημείο. Δυστυχώς όμως, η παραπάνω κατασκευή είναι ιδιαίτερα ακαλαίσθητη (δεν θα μπορούσε ίσως να είναι και αλλιώς) και μάλιστα σε ένα κεντρικό σημείο από όπου διέρχεται σχεδόν το σύνολο των τουριστών – επισκεπτών της Παλιάς Πόλης.

Μετά από σχετική δημόσια συζητήση και πρωτοφανή – πλήρη αποδοχή σχετικής ιδέας, προτείνεται η ανάληψη πρωτοβουλίας από το Δήμο Χανίων (Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Τουρισμού – Τεχνικές υπηρεσίες) και πάντα σε συνεργασία με την Αρχαιολογία, έτσι ώστε στις δύο όψεις της παραπάνω κατασκευής, στην άνω οριζόντια πλευρά, να τοποθετηθούν δύο πανομοιότυπα καλαίσθητα πανώ που θα απεικονίζουν τον Χατζημιχάλη Νταλιάνη (υπάρχει γνωστή έγχρωμη απεικόνισή του) με την επέτειο της Μάχης ή άλλο συναφές μικρής έκτασης κείμενο και επισήμανση τιμής για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Η ευκαιρία λοιπόν που δίδεται με την υπάρχουσα κατασκευή, που μάλλον θα έχει μακροχρόνια εκεί παραμονή, άς αξιοποιηθεί πρώτα απ όλα για την ιστορική μνήμη με απόδοση τιμής στον Χατζημιχάλη Νταλιάνη και τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και κατά δεύτερο λόγο για τον άκρως αναγκαίο ευπρεπισμό της προστατευτικής κατασκευής και την εικόνα της Πόλης προς τους επισκέπτες της.

Και μια ευκαιρία ακόμα: Να αναδειχθεί και να γνωστοποιηθεί ευρύτερα και ειδικά προς τη νεώτερη γενιά που κατά κόρον επισκέπτεται τη περιοχή, ότι η πασίγνωστη πλέον για αυτήν λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας ονοματοδοσία της οδού «Χατζημιχάλη Νταλιάνη» σημαίνει ηρωισμό και θυσία για το τόπο μας και την Ελευθερία.

Αναμένοντας τη πρωτοβουλία και ενέργειές Σας,

Με εκτίμηση,

Δημότες & Κάτοικοι της περιοχής.»

Ο Χατζημιχάλης Νταλιάνης

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook