Ζητούν από τον Δήμαρχο Αποκορώνου να παραιτηθεί από μέλος του Δ.Σ του ΟΑΚ για τη διαφορά για το νερό μεταξύ δήμου και Οργανισμού

ζητούν-από-τον-δήμαρχο-αποκορώνου-να-π-1013785

Εξηγήσεις σε ότι αφορά στο θέμα που έχει προκύψει με την σύμβαση του Δήμου Αποκορώνου και του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.) Α.Ε. για την παροχή νερού, ζητάει με ανακοίνωση της η παράταξη «ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ Η ΓΗ ΜΑΣ» με επικεφαλής τον κ. Παντελή Καραγιαννάκη.

Μάλιστα μέσω της ανακοίνωσης ζητείται από τον δήμαρχο Αποκορώνου κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη να παραιτηθεί από μέλος του Δ.Σ. του Ο.Α.Κ. Α.Ε

Η ανακοίνωση:

Απάντηση στην επιστολή του Δημάρχου για την σύμβαση Δήμου Αποκορώνου και Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.) Α.Ε. για την παροχή νερού

Όσον αφορά το θέμα που έχει προκύψει στον Δήμο Αποκορώνου με τις απειλές περί διακοπής νερού, οι ακροβασίες και η παραπληροφόρηση από μεριάς του Δημάρχου κου Κουκιανάκη δεν έχουν προηγούμενο. Ας δούμε όμως τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και πως έχει προκύψει αυτή η αντιδικία.

Στις 3/12/2019 υπεγράφη οικονομική σύμβαση μεταξύ Ο.Α.Κ. Α.Ε. και Δήμου Αποκορώνου που στο άρθρο 9 αναφέρει: «Η ισχύς της παρούσας σύμβασης, με την τιμολόγηση που αναφέρεται στο Άρθρο 6 είναι ετήσια, ξεκινάει από τις 3/12/2019 και λήγει στις 3/12/2020.

Η παρούσα σύμβαση δύναται να παραταθεί έως και τρείς μήνες ή μέχρι την εξάντληση των αποθεμάτων της σύμβασης πριν το χρόνο λήξεως της παρούσας με απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων των συμβαλλομένων εάν παραστεί η ανάγκη προς τούτο, χωρίς πάντως να είναι δυνατή η αύξηση του οικονομικού αντικειμένου της σύμβασης 178.320,00 € (χωρίς τον ΦΠΑ)».

Κατά πρώτον λοιπόν αποδεικνύεται ότι η σύμβαση ίσχυε μέχρι 3/12/2020 και όχι μέχρι τις 25/5/2020. Ο Ο.Α.Κ. Α.Ε. πέρα από κάθε λογική ισχυρίζεται ότι καταναλώθηκε η προβλεπόμενη ετήσια ποσότητα νερού πολύ νωρίτερα.

Μας είπαν δηλαδή οι κ.κ. του Ο.Α.Κ., ότι τον χειμώνα του 2020 (σε 5 μήνες από την έναρξη της σύμβασης, δηλ. από μέσα Δεκέμβρη 2019 έως τέλος Μάη 2020) καταναλώθηκε η προβλεπόμενη ποσότητα νερού που εδώ και 5 χρόνια καταναλωνόταν σε ετήσιο κύκλο 12 μηνών (!!!) και μάλιστα με κλειστά ξενοδοχεία και εστίαση τον Μάρτιο & Απρίλιο του 2020.

Εδώ προφανέστατα μιλάμε για ευφάνταστες “εφευρέσεις”από την μεριά του Ο.Α.Κ. (συμπεριλαμβανομένου του συμβούλου τους κυρίου Κουκιανάκη).

Σε συνέχεια του παραπάνω παραλογισμού, προσπαθήσατε πριν μερικούς μήνες κε Κουκιανάκη, ως εντολοδόχος του Ο.Α.Κ. στον Αποκόρωνα, να μας επιβάλετε εξωδικαστικό συμβιβασμό για υποτιθέμενα χρέη και επειδή αυτό δεν γινόταν να περάσει νόμιμα το αποσύρατε άρον-άρον μετά από παρέμβαση της Παράταξής μας στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας.

Αφού δεν έγινε ούτε αυτό, έχετε βάλει την υπογραφή σας ή την άτυπη συναίνεσή σας (ως μέλος του Δ.Σ. του Ο.Α.Κ. ξαναλέμε) να καταδιώξει δικαστικά ο Ο.Α.Κ. Α.Ε. τον Δήμο Αποκορώνου (άρα τους Αποκορωνιώτες) στα δικαστήρια για διαφυγόντα κέρδη, χρέη κλπ.

Ξέρετε κάτι όμως κύριε Κουκιανάκη, κάποιος σπουδαίος πολιτικός είχε πει μια φορά : «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό»…πρέπει να μας δώσετε επιτέλους μια εξήγηση για όλα αυτά, αλλά και για πολλά παραπάνω σχετικά με τις σχέσεις σας με τον Ο.Α.Κ. που δεν είναι της παρούσης, πράγμα που δεν έχετε κάνει μέχρι σήμερα αν και έχετε ερωτηθεί επανειλημμένως.

Συνεχίζοντας την απαρίθμηση των γεγονότων, το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου τον Αύγουστο του 2020 με την 128/2020 Απόφασή του ψήφισε την σύμβαση παροχής νερού από τον Ο.Α.Κ. Α.Ε., την σύμβαση αυτή ουδέποτε συνυπέγραψε ο Ο.Α.Κ. μέχρι σήμερα χωρίς να μας έχει ενημερώσει εγγράφως για τον λόγο.

Αντί να επιδιώξει λοιπόν ο Δήμαρχος να συνυπογραφεί επιτέλους από τον Ο.Α.Κ. η Απόφαση 128/2020 που διασφαλίζει τα συμφέροντα των Αποκορωνιωτών ως προς την ποιότητα του νερού, έρχεται και εισηγείται τον Φεβρουάριο του 2021 στο Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου την ψήφιση νέας σύμβασης παροχής νερού (που είχε υπαγορευθεί από τον Ο.Α.Κ Α.Ε. φυσικά), αγνοώντας εντέχνως την προηγηθείσα Απόφαση 128/2020.

Ευτυχώς για τους Αποκορωνιώτες το Δημοτικό Συμβούλιο έχοντας αντανακλαστικά, λαμβάνει τηνΑπόφαση 4/2021 της 11/2/2021 και ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου έχει ήδη ψηφίσει με την 128/2020 Απόφασή του για το εν λόγο θέμα (…). Το ότι δεν υπάρχει μέχρι σήμερα σύμβαση υπογεγραμμένη και από τα δύο μέρη οφείλεται αποκλειστικά στον ΟΑΚ Α.Ε.»

Και έρχεστε σήμερα Δήμαρχε και μέλος του Ο.Α.Κ. κύριε Κουκιανάκη, εκφοβίζοντας αρχικά με το κείμενό σας, να μας εκβιάσετε με έκτακτο Συμβούλιο για πρόβλημα που αποδεδειγμένα δεν ευθύνεται το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου, αλλά για ένα πρόβλημα που δημιούργησε και συντηρεί ο Ο.Α.Κ. Για την Παράταξή μας το έκτακτο του συμβουλίου που ζητάτε δεν τεκμαίρεται.

Αυτό που συμπεραίνεται από όλα τα παραπάνω είναι ότι ο Ο.Α.Κ. Α.Ε. δρα ως απρόσωπη ανώνυμη εταιρία με σκοπό να διασφαλίσει πλήρη ασυδοσία στην διαχείριση των υδάτων και φυσικά υπερκέρδος. Πάγια θέση της Παράταξής μας είναι ότι συμφέρον των Αποκορωνιωτών είναι η διαχείριση των υδάτινων πόρων από τον ίδιο τον Δήμο Αποκορώνου.

Δυστυχώς όμως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί με την παρούσα δημοτική αρχή, αφού ο Δήμαρχος έχει επιλέξει το οξύμωρο και το πρωτοφανές να διατηρεί διπλή ιδιότητα, ως Δήμαρχος αλλά και ως μέλος μίας Α.Ε. διαχείρισης υδάτων που έχει οικονομικές συνδιαλλαγές με τον Δήμο του. Απίστευτα πράγματα!!!.

Κε Κουκιανάκη δεν μπορείτε πλέον επαρκώς να υπερασπιστείτε τα συμφέροντα των Αποκορωνιωτών σε αυτό το ζήτημα. Σας καλούμε, λοιπόν, άμεσα να παραιτηθείτε από μέλος του Δ.Σ. του Ο.Α.Κ. Α.Ε., διότι μπορεί (ενδεχομένως) να είναι νόμιμο αλλά δεν είναι ηθικό έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα.

Επίσης καλούμε τον Ο.Α.Κ. Α.Ε. να σταματήσει τις άτοπες, ανεδαφικές και παράνομες απειλές περί διακοπής υδροδότησης. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα, ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα αδιατάρακτης πρόσβασης σε αυτό άσχετα με τις διαφορές που προκύπτουν στους διαμεσολαβούντες.

Για την παράταξη «ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ Η ΓΗ ΜΑΣ»

Παντελής Καραγιαννάκης

Zarpanews.gr

2 thoughts on “Ζητούν από τον Δήμαρχο Αποκορώνου να παραιτηθεί από μέλος του Δ.Σ του ΟΑΚ για τη διαφορά για το νερό μεταξύ δήμου και Οργανισμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook