Ζήτησε να επιστρέψει στη φυλακή γιατί δεν άντεχε να ζει με δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων

Πήγε στο αστυνομικό τμήμα και είπε «παραδίνομαι για το… τίποτα» γιατί δεν άντεχε την στέγαση του προγράμματος μαζί με παιδόφιλους.

Όταν ιστορίες από τις κινηματογραφικές αίθουσες μεταφέρονται στη ζωή… Ο Λι Άρμστρονγκ βρισκόταν υπό εποπτεία, σε άδεια κατά κάποιον τρόπο, μετά την αποφυλάκισή του, για την κλοπή ενός κινητού από μια παμπ, όταν ήταν 23 ετών. Επέστρεψε όμως στο αστυνομικό τμήμα και «παραδόθηκε» ζητώντας να επιστρέψει στη φυλακή…

Δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα, δεν είχε διαπράξει κάποια παρανομία για να παραδοθεί, αλλά δεν άντεχε τις συνθήκες διαβίωσης που είχε στην έξω ζωή, καθώς ήταν αναγκασμένος να ζει μαζί με πρώην κατάδικους που είχαν διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα.

Πέντε εβδομάδες ήταν αρκετές, ώστε να πάρει την απόφαση να μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα Clough Road στο Hull και να τους πει: «Παραδίνομαι για το… απολύτως τίποτα. Ζω μαζί με σεξουαλικούς παραβάτες και πρέπει να επιστρέψω στη φυλακή. Είχα τακτοποιήσει τη ζωή μου, έχω μια καλή οικογένεια. Τα πάω καλά αλλά και πάλι δεν είναι αρκετό».

Ο Άρμστρονγκ, μετά την άδεια που είχε από τη φυλακή, θα έπρεπε να βρίσκεται σε συνεχή εποπτεία για δέκα χρόνια (ναι, όλα αυτά για ένα κινητό), ώστε να φανεί ότι δεν αποτελεί δημόσιο κίνδυνο και απειλή. Έτσι έμενε σε έναν ξενώνα που τους οδηγεί εκεί το πρόγραμμα IPP (είναι γι αυτούς που δεν αντιμετωπίζουν ποινές ισόβιας κάθειρξης), στο οποίο είναι αναγκασμένος να ζει μαζί με άλλους παραβάτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν φυλακιστεί για σεξουαλικά εγκλήματα.

Μιλώντας στη Hull Live, η μητέρα του εξήγησε: «Σχεδόν 18 χρόνια πριν, ο Λι μπήκε σε μια παμπ και άρπαξε ένα κινητό τηλέφωνο από κάποιον και αυτό χαρακτηρίστηκε ληστεία. Είχε αντιμετωπίσει προβλήματα ως έφηβος, συμπεριλαμβανομένου της κλοπής ενός ποδηλάτου.

Φυλακίστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος IPP στο οποίο εντάσσονται φρικτοί παιδόφιλοι. Ομολογώ ότι ο Λι δεν έπρεπε να κάνει αυτό το λάθος, αλλά αυτή ήταν μια πολύ σκληρή ποινή».

Η Επιτροπή Αποφυλάκισης επιβεβαίωσε ότι ο Λι είχε αφεθεί ελεύθερος και εξήγησε πώς λειτουργεί το σύστημα: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι μια επιτροπή αποφυλάκισης οδήγησε την αποφυλάκιση του Λι Άρμστρονγκ μετά από προφορική ακρόαση. Οι αποφάσεις του συμβουλίου αποφυλάκισης επικεντρώνονται αποκλειστικά στον κίνδυνο που θα μπορούσε να προκαλεί ένας κρατούμενος για τη δημόσια κοινότητα».

plus.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ