Ζευγάρι παράγγελνε φαγητό επί ένα χρόνο δωρεάν αλλά τελικά τους έπιασαν!

ζευγάρι-παράγγελνε-φαγητό-επί-ένα-χρό-1272547

Αν είχαμε την ευκαιρία, το ίδιο θα κάναμε. Και τα ελαφρυντικά στην περίπτωσή μας είναι ακόμα περισσότερα, αν σκεφτείς ότι το σουβλάκι έχει φτάσει τα 4 ευρώ και γενικότερα το φαγητό στην εστίαση έχει δεχτεί αυξήσεις.

Αν κάτι μας σταματά δηλαδή, αυτό είναι η κατάληξη του ζευγαριού από την Κύπρο (όχι το happy ending που θα θέλαμε για να πάρουμε θάρρος), αλλά και αυτή μιας πολύ παρόμοιας ιστορίας φοιτητή στην Κίνα. Με τα δύο συγκεκριμένα παραδείγματα να έχουν άσχημο τέλος λοιπόν, δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι η δική μας προσπάθεια θα αποτελούσε εξαίρεση…

Για τον Κινέζο φοιτητή τα έχουμε πει, ενώ η νέα απόπειρα απάτης που εν τέλει αποκαλύφτηκε έρχεται από την πλευρά της Κύπρου. Σε αυτήν την περίπτωση δε μιλάμε για ζευγάρι φοιτητών, αλλά για έναν 38χρονο και μια 27χρονη. Οι δυο τους συγκεκριμένα, κατάφεραν να βρουν μια τρύπα στο σύστημα διαδικτυακών παραγγελιών αλυσίδας εστιατορίων, παραγγέλνοντας φαγητό συνολικής αξίας 33.288€, χωρίς να πληρώσουν σεντ! Τρελή αποταμίευση, θα πούμε εμείς.

Η ανακάλυψη ότι μπορούν να καλύπτουν τη βασικότερη ανάγκη τους χωρίς να σκάνε ούτε ευρώ έγινε – λογικά – στις 20 Απριλίου 2021 (όποτε και παρήγγειλαν για πρώτη φορά με αυτόν τον τρόπο) και συνεχίστηκε μέχρι τις 22 Μαρτίου 2022. Λίγο πριν γιορτάσουν επέτειο ενός χρόνου ωστόσο, η απάτη τους αποκαλύφθηκε.

Από τις έρευνες και την ηλεκτρονική διεύθυνση του χρήστη εντοπίστηκε η ταυτότητα των δύο υπόπτων, με την πλειοψηφία των παραγγελιών να καταγράφεται στην επαρχία Λεμεσού, καθώς και στις επαρχίες Πάφου και Λάρνακας.

Στη συνέχεια, το ΤΑΕ Λεμεσού προχώρησε στη σύλληψη του 38χρονου (η 27χρονη εξακολουθεί να καταζητείται), ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου σε σχέση με αδικήματα που αφορούν απάτη σχετιζόμενη με ηλεκτρονικό υπολογιστή, απόσπαση περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις και αδικήματα του περί καταπολέμησης της απάτης και της πλαστογραφίας μέσων πληρωμής, πλην των μετρητών νόμος.

Δύο γνωστές περιπτώσεις λοιπόν, πήραν το ρίσκο, απόλαυσαν τα καλά του για αρκετό καιρό, αλλά η φούσκα έσκασε και το παραμύθι του τσαμπέ φαγητού δεν είχε happy ending. Αν κάποιος ανακαλύψει καλύτερο σύστημα, να μας ενημερώσει! Μέχρι τότε… «Μαμά, δε στέλνεις κάνα ταπεράκι;».

neopolis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook