Ζεστή σοκολάτα red velvet
Του Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 400 γρ. γάλα καρύδας
- 2-4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 κ.σ. κακάο, σε σκόνη
- 1 στικ κανέλα
- 50 γρ. κουβερτούρα
- 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Για το σερβίρισμα
- αφρόγαλα
- κουβερτούρα, τριμμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα. Αφαιρούμε το μισό και το κρατάμε ζεστό σε μια κούπα.
- Στο υπόλοιπο ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη (ανάλογα το πόσο γλυκιά τη θέλουμε μπορούμε να βάλουμε από 2 κ.σ. εώς και 4 κ.σ.), το κακάο, την κανέλα και ξεκινάμε να το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση, ανακατεύοντας συχνά με ένα σύρμα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά, να λιώσει η ζάχαρη και να διαλυθεί το κακάο.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, το κόκκινο χρώμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Αν χρειαστεί, ζεσταίνουμε ξανά το μείγμα.
- Σερβίρουμε σε 2 κούπες με το αφρόγαλα και την τριμμένη σοκολάτα.