Ζεστή σοκολάτα red velvet

ζεστή-σοκολάτα-red-velvet-1359953

Του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 400 γρ. γάλα καρύδας
  • 2-4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 κ.σ. κακάο, σε σκόνη
  • 1 στικ κανέλα
  • 50 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

Για το σερβίρισμα

  • αφρόγαλα
  • κουβερτούρα, τριμμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα. Αφαιρούμε το μισό και το κρατάμε ζεστό σε μια κούπα.
  • Στο υπόλοιπο ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη (ανάλογα το πόσο γλυκιά τη θέλουμε μπορούμε να βάλουμε από 2 κ.σ. εώς και 4 κ.σ.), το κακάο, την κανέλα και ξεκινάμε να το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση, ανακατεύοντας συχνά με ένα σύρμα.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά, να λιώσει η ζάχαρη και να διαλυθεί το κακάο.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, το κόκκινο χρώμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Αν χρειαστεί, ζεσταίνουμε ξανά το μείγμα.
  • Σερβίρουμε σε 2 κούπες με το αφρόγαλα και την τριμμένη σοκολάτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook