Ζεσταίνουν μηχανές οι αγρότες στα Χανιά – Αντιδρούν στους δασικούς χάρτες | Videos+Photos

ζεσταίνουν-μηχανές-οι-αγρότες-στα-χαν-1186527

Στον κόμβο των Μουρνιών συγκεντρώνονταν από τις 11 το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι των Χανίων, από όπου αναμενόταν να ξεκινήσουν πορεία με τα αυτοκίνητά τους στην πόλη, με κατάληξη στην Περιφέρεια, όπου προγραμμάτιζαν να παραδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατάσταση με τους δασικούς χάρτες.

Στην κινητοποίηση καλούσαν ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων και οι Αγροτικοί Σύλλογοι πρώην Δήμου Αρμένων, Αμυγδαλοκεφαλίου, Βάμου, Βουκολιών, Έλους, Κρυονερίδας, Κολυμβαρίου, Μεσκλών, Μύθημνας και Παλαιών Ρουμάτων.

Οι αγρότες τόνιζαν ότι η γη την οποία καλλιεργούν είναι δική τους και νόμιμη και ζητούσαν μεταξύ άλλων, να διορθωθούν τα λάθη στους χάρτες με ευθύνη του κράτους, για τη γη που δεν αμφισβητείται από κανέναν ότι είναι αγροτική. Επίσης ζητούσαν παράταση προθεσμίας για την υποβολή αντιρρήσεων αλλά και να μην χρησιμποιηθούν οι χάρτες ως μέσο ομηρίας των πολιτών.

Η πορεία αναμενόταν να περάσει, μεταξύ άλλων, και από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων.

Οι αγρότες μετέφεραν τα αιτήματά τους στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή, ο οποίος τους κάλεσε να προσέλθουν στην τηλεδιάσκεψη που ήταν σε εξέλιξη εκείνη τη στιγμή με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις από τον Μανούσο Σταυριανουδάκη, πρόεδρο της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Χανίων, τον Γιώργο Πατεράκη, οργανωτικό γραμματέα της ομοσπονδία και τον π. Ιωάννη Καραμουσαδάκη από τον αγροτικό σύλλογο Βουκολιών:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook