Ζερβουδάκη: Στο κολυμβητήριο Ακρωτηρίου παραμένουν οι 59 μετανάστες – Όλοι αρνητικοί στο τεστ κορονοϊού

ζερβουδάκη-στο-κολυμβητήριο-ακρωτηρ-1115744

Για την παραμονή των 59 μεταναστών στο Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου μίλησε η Ελένη Ζερβουδάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων στο Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη.

Υπενθυμίζεται ότι οι 59 μετανάστες που βρίσκονται στο Κολυμβητήριο, είναι η τελευταία ομάδα που έφθασε στην πόλη μας κατόπιν διάσωσης του Λιμενικού (δείτε ΕΔΩ)

Οι προηγούμενες ομάδες μεταναστών έχουν πλέον φύγει. Ωστόσο, όσον αφορά αυτή την ομάδα η κ. Ζερβουδάκη παραδέχθηκε ότι ακόμα δεν ξέρουν τί μέλλει γενέσθαι. «Το θέμα είναι να βρεθεί δομή να ενταχθούν και να γίνουν οι νόμιμες διαδικασίες, άπαξ και γίνει αυτό αυτοί θα φύγουν, δεν μιλάμε για μόνιμη διαμονή στα Χανιά. Είμαστε σε συνεχή επαφή με το τμήμα αλλοδαπών και με το Λιμεναρχείο Χανίων.»

Τα αποτελέσματα των τεστ κορονοϊού

«Η φυσική τους κατάσταση είναι εξαιρετική, είναι υγιέστατοι, έγιναν τεστ βγήκαν όλοι αρνητικοί. Συνεχίζουμε κανονικά με την ένδυση τους και την διατροφή τους.» δήλωσε η κα Ζερβουδάκη.

Ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου

Ο Δήμος Χανίων έχει πλέον δώσει περίπου 100.000 ευρώ για τη φιλοξενία αυτών των τριών ομάδων μεταναστών, ωστόσο καθώς βρίσκει το κόστος «πολύ υψηλό» έχει υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης  με την ελπίδα ότι η γενική γραμματεία Μετανάστευσης και Ασύλου θα ανταποκριθεί στο αίτημα τους.

Έκκληση κατανόησης και ανθρωπιάς

«Οι άνθρωποι είναι θύματα των καταστάσεων και πρέπει να το δούμε όλοι λίγο πιο σφαιρικά και παγκόσμια για να καταλάβουμε το τι συμβαίνει.

«Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει στα βόρεια σύνορα και το ανατολικό Αιγαίο ως προς την φύλαξη, η γείτονα χώρα ψάχνει διεξόδους για να διοχετεύσει τον κόσμο προς την Δύση με πρώτο σταθμό φυσικά την χώρα μας. Θεωρώ ότι αυτή είναι η αιτία που έχουμε αυτές τις 3 διαδοχικές ομάδες στα Χανιά, ψάχνοντας να βρουν μια διέξοδο προς Ιταλία, δυστυχώς βρίσκονται ακυβέρνητοι στο πέλαγος της Μεσογείου και βρίσκονται στα Χανιά αυτό το διάστημα», δήλωσε η κ. Ζερβουδάκη

zarpanews.gr

One thought on “Ζερβουδάκη: Στο κολυμβητήριο Ακρωτηρίου παραμένουν οι 59 μετανάστες – Όλοι αρνητικοί στο τεστ κορονοϊού

  1. Έεε.. αφού είναι αρνητικά σε κορωνοϊό τα λαθροεποίκια λίαν συντόμως ενσωματώνονται(!!!) στην ήδη μπασταρδοποιημένη κοινωνία των Χανίων και με το καλό οι νέοι ΛαθροΚρητικοί!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook