Ελένη Ζερβουδάκη: Λύση από τον Δήμο Χανίων για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

ελένη-ζερβουδάκη-λύση-από-τον-δήμο-χαν-953165

Μια πρώτη λύση, που αν και προσωρινή, αρκεί για να βοηθήσει μια μερίδα εκπαιδευτικών που έρχονται από άλλες πόλεις για να διδάξουν στα σχολεία των Χανίων, δίνει ο Δήμος Χανίων με την εξεύρεση ενός χώρου, όπως τόνισε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, Ελένη Ζερβουδάκη, σε συνέντευξή της στην ενημερωτική εκπομπή του Super FM 89,6.

Η κα Ζερβουδάκη, μιλώντας στον Περικλή Κουκλάκη, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μια λύση ανάγκης στη στέγαση των ανθρώπων αυτών που έρχονται και στην πόλη μας και δεδομένου του χαμηλού μισθού που παίρνουν, αντιμετωπίζουν τον «βραχνά» της εύρεσης σπιτιού και ότι αυτό σημαίνει για τα Χανιά, εν έτει 2019.

Ο χώρος που παραχωρείται είναι οι παιδικές εξοχές στον Καλαθά, όπου μετά από αίτημα του Δήμου στο Υπουργείο Εργασίας, όπου και ανήκει ο χώρος, για να χρησιμοποιηθούν για τον συγκεκριμένο σκοπό, αυτό έγινε αποδεκτό. Ο χρόνος παραχώρησης είναι έως το τέλος του Δεκέμβρη με δυνατότητα παράτασης από το Υπουργείο.

«Μιλάμε για 3 οικίσκους-σπίτια, που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 4-5 άτομα έκαστο, με ατομικό μπάνιο και aircondition μέσα και είναι σε άριστη κατάσταση, φανταστείτε ότι εκεί φιλοξενούνται παιδιά ΑμΕΑ τους καλοκαιρινούς μήνες» τόνισε η κα Ζερβουδάκη, αναφέροντας επίσης ότι η δυνατότητα για δωρεάν φιλοξενία θα γίνει για περίπου 15 άτομα που θα προκύψουν από αιτήσεις που θα δώσουν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Χανίων.

Μάλιστα η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ανακοίνωσε από τον Super FM, την διοργάνωση εβδομάδας εκδηλώσεων για τα ΑμΕΑ από 1-8 Δεκεμβρίου 2019, όπου αναμένονται πλούσιες δράσεις σε συνεργασία με τα σωματεία και τους συλλόγους που ασχολούνται και στηρίζουν τα άτομα με ειδικές δεξιότητες.

zarpanews.gr

One thought on “Ελένη Ζερβουδάκη: Λύση από τον Δήμο Χανίων για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook