Ζερβουδάκη κατά Βάμβουκα: Η διάθεση για προσφορά δεν μπορεί να υπονομεύεται για ιδιοτελείς σκοπούς

ζερβουδάκη-κατά-βάμβουκα-η-διάθεση-γι-914883

Απάντηση στην ανακοίνωση της παράταξης Βάμβουκα για τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Χανίων και την πρόθεση της Αντιδημάρχου να ζητήσει όχημα για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι (δείτε ΕΔΩ), από την κ. Ζερβουδάκη.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ, Ελένη Ζερβουδάκη σε απάντηση της αναφέρει πως:

«Αναφορικά με την ανακοίνωση της παράταξης του κ. Βάμβουκα  “Δήμος Ενεργών Πολιτών”, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Βάμβουκα ότι το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι:

  1. Από 1.1.2020 έχει περιέλθει στο Δήμο και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και δεν υπάγεται πια στον ΔΟΚΟΙΠΠ, κάτι που όφειλε να γνωρίζει.
  2. Το δυναμικό του Προγράμματος “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” έχει αξιοποιηθεί και για τις έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει στην προσπάθεια διαχείρισης αυτής της μεγάλης κρίσης του Κορωνοϊού. Οι ανάγκες της κοινότητας έχουν πια εντελώς διαφοροποιηθεί, οπότε και οι υποχρεώσεις του Προγράμματος “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” έχουν αυξηθεί σημαντικά. Όποιος έρθει σε επαφή μαζί μας θα καταλάβει ότι υπάρχει μεγάλο εύρος δράσεων και τα διαθέσιμα μέσα δεν επαρκούν. Δυστυχώς, ο κος Βάμβουκας, αν και διετέλεσε Δήμαρχος και γνωρίζει τις ανάγκες της Πρόνοιας, εν τούτοις, δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μας για να μπορεί να ξέρει το μέγεθος του προβλήματος.

 

Περιοδικά έχουν αξιοποιηθεί τα οχήματα των άλλων Υπηρεσιών του Δήμου, όμως αφενός οι Υπηρεσίες εξακολουθούν να λειτουργούν, συνεπώς, χρειάζονται τα αυτοκίνητα και αφετέρου οι αυξημένες ανάγκες απαιτούν επιπλέον εξοπλισμό.

Αναφορικά με την προμήθεια στην οποία αναφέρεται ο κος Βάμβουκας, βασιζόμενος στην ευελιξία που δίνει ο νομοθέτης, όφειλε να γνωρίζει ότι η δυνατότητα αυτή έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την αγορά προϊόντων που αφορούν στην απομακρυσμένη εργασία και το δικαίωμα τηλεδιάσκεψης και όχι στην αγορά αυτοκινήτων.

Ας ανατρέξει, όμως, ο κος Βάμβουκας στην αναφορά του Αντιδημάρχου Οικονομικών κου Αλόγλου, σχετικά με το τεχνικό σκέλος.

Οι επιχειρήσεις του τόπου μας είναι γνωστό ότι είναι αλληλέγγυες και έχουν επανειλημμένα  εκφράσει διάθεση προσφοράς σε όποια μορφής ανάγκη προκύπτει.  Αυτό επιβεβαιώνεται εμπράκτως με την καθημερινή προσφορά εθελοντών και υλικών αγαθών στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής. Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνδράμουν με την προσφορά τους και όχι να εγκαλούμε τέτοιες κινήσεις. Η διάθεση για προσφορά δεν μπορεί να υπονομεύεται για ιδιοτελείς σκοπούς.

Τέλος,  να υπενθυμίσουμε ότι σε έκτακτες συνθήκες, και ιδιαίτερα τέτοιου μεγέθους, ο Δήμος οφείλει να είναι έτοιμος με όλα τα μέσα για την αντιμετώπισή τους, κάτι που μέχρι τώρα έχουμε αποδείξει εμπράκτως και με γρήγορα αντανακλαστικά.

Σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους για όλη την κοινωνία σημασία έχει να είμαστε όλοι αλληλέγγυοι και ενωμένοι για τον κοινό σκοπό.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook