Ζελένσκι: Ζήτησε αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας με πλήρες εμπάργκο πετρελαίου

Επιμένει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για αυστηρότερες κυρώσεις στη Ρωσία. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας προέτρεψε τη Δύση να εντείνει τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, καθώς δήλωσε ότι οι ηγέτες των επιχειρήσεων στο Νταβός πρέπει να αποφασίσουν αν η «ωμή βία» πρέπει να κυβερνά τον κόσμο.

Σε μια βιντεοσκοπημένη ομιλία στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), ο Ζελένσκι ζήτησε πλήρες εμπάργκο πετρελαίου, αποκοπή των ρωσικών τραπεζών από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, πλήρη απομόνωση του ρωσικού τομέα πληροφορικής και απαγόρευση του εμπορίου με τη Ρωσία.

Για την εξαγωγή τροφίμων
Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να βοηθήσει να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση για τα πλοία εξαγωγής τροφίμων σε έναν διάδρομο έξω από το λιμάνι της πόλης της Οδησσού ώστε να βοηθήσει την Ουκρανία και να αποτρέψει έναν παγκόσμιο λιμό, μετέδωσε σήμερα το βρετανικό δίκτυο BBC επικαλούμενο δήλωση της πρώτης αντιπροέδρου της ουκρανικής κυβέρνησης Γιούλια Σβιριντένκο.

«Θα μας πάρει 5, 6, 7 χρόνια να εξάγουμε όλη αυτή τη γεωργική παραγωγή. Συνεπώς, επί του παρόντος είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να αποδεσμευτούν τα λιμάνια», μετέδωσε το BBC επικαλούμενο δήλωσή της σε συνέντευξη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

«Χρειαζόμαστε μια εγγύηση από τους εταίρους, ασφαλώς είναι μια εγγύηση άμυνας, μια εγγύηση ασφάλειας».

Πηγή: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ