Ζαραλίκος: «Στημένη η επίθεση»! Ποια ατάκα του προκάλεσε το «ντου» της Σάσας Σταμάτη και των «μπράβων»

ζαραλίκος-στημένη-η-επίθεση-ποια-ατ-1330496

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος περιγράφει τι ακριβώς έγινε επί σκηνής, όταν η Σάσα Σταμάτη και οι άνδρες που την συνόδευαν διέκοψαν την παράστασή του επειδή έκανε ένα αστείο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη!

«Η επίθεση ήταν στημένη. Ήρθαν επί τούτου για να διακόψουν την παράσταση». Αυτό επισημαίνει ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στο avgi.gr, αναφερόμενος στην έφοδο που έκανε η τηλεπαρουσιάστρια Σάσα Σταμάτη μαζί με άλλα πέντε άτομα στη σκηνή του θεάτρου «Καρέζη».

Όπως περιέγραψε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, η Σάσα Σταμάτη με δύο από τα άτομα που τη συνόδευαν, μπούκαραν στη σκηνή ενώ ένα τρίτο άτομο με το κινητό τραβούσε βίντεο. Ακόμη δυο άτομα ήταν ανάμεσα στους θεατές. Από τα πέντε άτομα, όπως μου είπαν και οι άνθρωποι του θεάτρου, τα δυο ήταν σίγουρα μπράβοι.

Πάνω στη σκηνή η Σάσα Σταμάτη άρχισε να φωνάζει και να διαμαρτύρεται για την αναφορά μου στον Βαγγέλη Μαρινάκη, λέγοντας, όμως, ψέματα. Με κατηγορούσε ότι είπα λέξεις και φράσεις οι οποίες, όμως, δεν αναφέρονται στην παράσταση.

Η παράσταση, όπως είπε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος έχει τίτλο «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά». Είναι πολυεπίπεδη και γίνεται σατιρική σύνδεση με όλα τα πρόσωπα της επικαιρότητας. Για παράδειγμα εάν ήταν ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης πώς θα εξελισσόταν η επανάσταση του 1821.

Όσον αφορά στον Βαγγέλη Μαρινάκη, αυτό που αναφέρεται στην παράσταση είναι πως εάν δεν μας έδιναν λεφτά οι Άγγλοι, θα έπρεπε να τα βρει ο Μιαούλης με το πλοίο του, το «Γκιαούρ- One».

«Ο κόσμος εξαγριώθηκε, τους γιούχαρε και τους έδιωξε από το θέατρο»

Η έφοδος της Σάσας Σταμάτη και των συνοδών της στη σκηνή, όπως περιγράφει στο avgi.gr ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, εξαγρίωσε τους υπόλοιπους θεατές που κινήθηκαν εναντίον τους και άρχισαν να ανεβαίνουν στη σκηνή.

«Η προσπάθειά μου ήταν να εκτονώσω την κατάσταση γιατί οι υπόλοιποι θεατές άρχισαν να τους γιουχάρουν και να ανεβαίνουν στη σκηνή με απειλητικές διαθέσεις. Προσπάθησα να ηρεμήσω τα πράγματα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Τελικά η Σάσα Σταμάτη και οι πέντε συνοδοί της, μπροστά στην αντίδραση του κόσμου αναγκάστηκαν να φύγουν από το θέατρο», μας επεσήμανε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος.

«Βολές» ΣΥΡΙΖΑ για το… ντου της Σταμάτη με μπράβους στην παράσταση του Ζαραλίκου! Τι λέει ο Οικονόμου

Ο γνωστός stand up κωμικός είναι ξεκάθαρος: «Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι άνθρωποι της εξουσίας και της πολιτικής και της οικονομικής που σατιρίζω, είναι απέναντί μου. Δεν έχω αγαπημένο λεφτά ούτε κάποιον που αντιπαθώ περισσότερο. Δεν έχω φίλους σε αυτό το επίπεδο. Οι φίλοι μου είναι της τάξης μου, είναι στις λαϊκές αγορές».

Στην ερώτηση εάν μετά το πρωτοφανές περιστατικό και την προσπάθεια λογοκρισίας με βίαιο τρόπο, φοβάται, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος απάντησε: «Το κάνω χρόνια αυτό. Το χειρότερο που φοβάμαι είναι να μην σταματήσω να κάνω αυτό που αγαπώ».

Σε άλλη συνέντευξη στο Sputnik Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος δηλώνει «ούτε ήρωας είμαι, ούτε μάγκας. Αλλά δεν φοβάμαι και δεν εκφοβίζομαι». Αναφερόμενος στο επεισόδιο που έγινε χτές το βράδυ στο θέατρο Καρέζη με τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη κι ομάδα ατόμων να εξεγείρονται και να ανεβαίνουν στη σκηνή την ώρα που γινόταν σατιρική αναφορά στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη (στο σημείο αυτό η πρόζα αναφερόταν στην ελληνική Δικαιοσύνη).

«Και ούτε πρόκειται να αλλάξω ή να κόψω έστω μια λέξη από το κείμενο της παράστασής μου» προσθέτει ο καλλιτέχνης.

«Κάνω αυτή τη δουλειά 25 χρόνια. Και ούτε για αστείο δεν έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο. Να ανεβαίνουν στη σκηνή μπράβοι» προσθέτει, διευκρινίζοντας ότι δεν τον προπηλάκισαν «οι δυο φουσκωτοί που συνόδευαν την κυρία που εμφανίζεται σε μεσημεριανά πάνελ κι ανέβηκε ουρλιάζοντας στη σκηνή για να μας πει ότι “δεν λέω τα καλά που έχει κάνει ο κ. Μαρινάκης στη Μάνδρα”. Όμως ο ένας από τους μπράβους είχε το χέρι του στην τσέπη και ο άλλος σε ένα τσαντάκι. Τέτοιους τύπους τούς έχουμε δει σε μαγαζιά νύχτας και τους ξέρουμε».

Ήταν αυθόρμητη η αντίδραση και το επεισόδιο;

«Είναι σαφές ότι είχε έρθει επί τούτου η κυρία αυτή για να το δημιουργήσει» διατείνεται ο κωμικός, επαναλαμβάνοντας ότι «θα συνεχιστεί παρόλα αυτά να γίνεται η αναφορά στον κ. Μαρινάκη».

«Γιατί να πρέπει να φοβάμαι τον κ. Μαρινάκη;» ρωτά ρητορικά. «Πάντα κάνω σάτιρα. Δεν θα φιμωθώ τώρα κι ας ήταν στημένο αυτό που έγινε» αναφέρει.

Προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας της έκφρασης, προσθέτει, είναι «μόνιμη και ασταμάτητη στη χώρα».

«Αλλά άλλο αυτό κι άλλο να ανεβαίνει κάποιος στη σκηνή του θεάτρου με φουσκωτούς. Προφανώς και δεν πρόκειται να δώσω λόγο σε κανέναν για τι λέω στην παράστασή μου. Δεν έχω δώσει ποτέ. Το κείμενο της παράστασης έχει ροή, δεν είναι κάτι αποσπασματικό. Και δεν μπορεί να κοπεί κάτι. Μιλάμε για τη Δικαιοσύνη, τη Φιλοσοφία, τη Δημοκρατία, που εμείς ανακαλύψαμε, το Βατοπέδι, υπάρχουν ατάκες του Μητσοτάκη, της Λινού που λέει αδιανόητα αντιεπιστημονικά πράγματα».

Πρόκειται για σάτιρα. Και σάτιρα κάνει πάντα, τονίζει. «Έχει τύχει να διαμαρτυρηθούν θεατές και να φύγουν» παραδέχεται ο κ. Ζαραλίκος. «Αλλά αυτό που έγινε χτες είναι πρωτοφανές. Μπράβοι να ανεβαίνουν σε μια σκηνή 50 μέτρα από τη Βουλή όπου έχει έντονη αστυνομική παρουσία! Δεν φοβούνται;»

Η παράσταση μετά το συμβάν συνεχίστηκε πάντως κανονικά. «Το κοινό βοήθησε εχτές να απομονωθούν και να αποχωρήσουν η κα Σταμάτη και οι συνοδοί της. Αρχίσαν να τους γιουχάρουν και τους πετάξαν έξω. Σκοπός τους ήταν να χαλάσουν την παράσταση. Δεν το κατάφεραν» καταλήγει ο κωμικός, ξεκαθαρίζοντας: «Δεν ξέρω ποιος τους έβαλε να το κάνουν και τι κίνητρα είχαν. Ούτε και με νοιάζει όμως».

Ξαφνικά το βίντεο και το tweet του με και για τα χτεσινοβράδυνα γεγονότα έγιναν viral. Ακόμη και στελέχη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης κάνανε δηλώσεις. Δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη διαφήμιση η δουλειά του. «Πραγματικά. Το μόνο πράγμα που δεν θέλω είναι να δημιουργώ επεισόδιο για να προβάλω τη δουλειά μου» αναφέρει. «Δεν το έκανα ποτέ. Κανείς δεν ξέρει τίποτα για την προσωπική μου ζωή επίσης. Αν έχω παιδί ή να είμαι ομοφυλόφιλος».

One thought on “Ζαραλίκος: «Στημένη η επίθεση»! Ποια ατάκα του προκάλεσε το «ντου» της Σάσας Σταμάτη και των «μπράβων»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook