Ζάκυνθος: Συγκλονιστική μαρτυρία – «Το παιδί ήταν σαν χαμένο, θα πάθαινε θερμοπληξία»

ζάκυνθος-συγκλονιστική-μαρτυρία-τ-1698551

Το παιδάκι μόλις ενός έτους που ήταν πάνω από μισή ώρα μέσα στο αυτοκίνητο κλειδωμένο και χωρίς την επίβλεψη της μητέρας του σώθηκε χάρη στην άμεση παρέμβαση περαστικών που ειδοποίησαν τις αρχές της Ζακύνθου, προκειμένου να το απεγκλωβίσουν.

Όταν ήρθε η μητέρα του και ενώ το παιδάκι ήταν σοκαρισμένο από την περιπέτεια που πέρασε, τα πρώτα της λόγια ήταν εξοργιστικά, «εμείς έτσι κάνουμε στη χώρα μας» είπε και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να γίνουν προληπτικές εξετάσεις.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που απεγκλώβισε το παιδάκι στη Ζάκυνθο μίλησε στον ΣΚΑΪ για τη συγκλονιστική διάσωσή του.

«Λάβαμε ένα σήμα για ένα μωρό σε ένα αυτοκίνητο μόνο του», ανέφερε αρχικά. Όπως εξηγεί, οι γονείς δεν είχαν οπτική επαφή, αλλά όταν τον είδαν με φάρους και σειρήνες τότε κινητοποιήθηκαν.

«Κάναμε 7′ μετά την κλήση, ήμασταν 15χλμ. μακριά. Οι περίοικοι εκεί, μας είπαν ότι το παιδί ήταν μισή ώρα μέσα, σας το λέω και ανατριχιάζω», υποστηρίζει.

«Ήταν σαν χαμένο ήταν έτοιμο να πάθει θερμοπληξία γιατί έκαιγε, έβραζε. Φανταστείτε ότι είχαν αφήσει ένα ταμπλετ που το μετακίνησα με τα ακροδάχτυλα γιατί είχε πυρώσει. Μέσα στο αυτοκίνητο είχε 50 βαθμούς», περιέγραψε ο αστυνομικός.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν μέχρι τον απεγκλωβισμό του παιδιού λέγοντας πως εκείνο ήταν «ιδρωμένο και λίγο ταλαιπωρημένο».

«Το πρωί ήρθε ένας Άγγλος και μας ειδοποίησε ότι μέσα σε ένα αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο ένα μωρό. Βγήκαμε έξω το είδαμε και ήταν μέσα στο κλειδωμένο αυτοκίνητο. Καθόταν στο καθισματάκι του και ήταν ιδρωμένο. Αμέσως πήρα τηλέφωνο στην αστυνομία, με ρώτησαν σε ποιον ανήκει το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και με κατεύθυναν τι να κάνω. Ειδοποιήσαμε τον ιδιοκτήτη και ήρθε ο άνθρωπος αμέσως, μέσα σε 5-6 λεπτά. Έφερε κλειδιά, το ανοίξαμε, δώσαμε νερό στο παιδάκι, του βρέξαμε το πρόσωπο. Ήταν ιδρωμένο και λίγο ταλαιπωρημένο και μετά ήρθε η αστυνομία και το ασθενοφόρο. Είχε τις αισθήσεις του δεν πρόλαβε να λιποθυμήσει. Ένας τουρίστας μας ενημέρωσε αρχικά και μετά μαζεύτηκε πολύς κόσμος. Όποιος περνούσε, καθόταν και προσπαθούσε να βοηθήσει με τον τρόπο του», είπε στο imerazante.gr ο Γεράσιμος Γιατράς.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook