Υψηλό επίπεδο και πολλές συμμετοχές στο πρωτάθλημα σκακιού της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων

υψηλό-επίπεδο-και-πολλές-συμμετοχές-σ-973264

Τα Χανιά για άλλη μια φορά βρίσκονται στο επίκεντρο της Ευρώπης εξαιτίας του σκακιού και τον διοργανώσεων που έχει καθιερώσει και διεξάγει η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ με την συμπαράσταση και βοήθεια της Περιφέρειας Χανίων.

Την Κυριακή που μας πέρασε διοργανώθηκε το 8ο Φιλικό πρωτάθλημα με εντυπωσιακές συμμετοχές τόσο σε ποιότητα όσο και στην αύξηση νέων χωρών! Πέρα από τις καθιερωμένες ομάδες τις Κύπρου, Βουλγαρίας και Σερβίας που συμμετέχουν κάθε εβδομάδα, προστέθηκαν και από Ουκρανία, Νορβηγία και Τουρκία αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο τη διοργάνωση και κάνοντάς το, ένα από τα πιο μαζικά που διεξάγονται στην Ευρώπη! 170 Νεαροί σκακιστές συμμετείχαν με τις 28 ομάδες σε ένα τουρνουά πολύ υψηλού επιπέδου που κύριο στόχο έχει την απασχόληση των νεαρών παιδιών την περίοδο της καραντίνας προσφέροντας δραστηριότητες εκτόνωσης ψυχαγωγίας, αγωνιστικότητας αλλά και κοινωνικοποίησης στα νεαρά παιδιά του συλλόγου μας.

Σε πολύ υψηλό επίπεδο κυμαίνεται και η εκπροσώπηση των ομάδων της χώρας μας αφού εκτός των παικτών της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων- ΣΑΜΑΡΙΑ, συμμετέχουν ομάδες από το Ρέθυμνο, την Πάτρα, Αίγιο, Καλαμάτα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα, με την είσοδο νέων ισχυρότερων ομάδων είδαμε ακόμη πιο

ποιοτικές και ανταγωνιστικές παρτίδες, κάτι που δίνει στο τουρνουά, νέο αέρα και βέβαια νέο κίνητρο για τους αθλητές μας ώστε να εντείνουν τις προσπάθειές τους για βελτίωση!!

Πέφτοντας η αυλαία του πρωταθλήματος είχαμε επικράτηση των ομάδων της Τουρκίας και

μάλιστα με ισοβαθμία στην 1 η θέση ενώ η ομάδα της Νορβηγίας κάνοντας ισοπαλία στον τελευταίο γύρο με τη μια ομάδα της Τουρκίας έμεινε στην 3 η θέση. Στην ίδια θέση αλλά με τα κριτήρια 4 η ισοβάθμησε η ομάδα της Μικτής Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά τώρα στην 1 η θέση, τερμάτισε η Vizyon Chess Group (10 β. Τουρκία), 2 η η Apaydin Chess Club (10 β. Τουρκία) και 3 η η Kakushadze Chess Academy (9 β. Νορβηγία).

Στην τέταρτη θέση, βρέθηκε η Μικτή ομάδα από τη Θεσσαλονίκη (9 β.), ενώ στην 5 η και 6 η θέση βρέθηκαν δύο ομάδες από τη Βουλγαρία η Chess21 Sofia (8 β) και η Bulgaria (8 β.)

Η υπόλοιπη κατάταξη έχει ως εξής: 7 η θέση Two Kings 2 (Ουκρανία 8β.), 8 η Victory Blagoevrad (Βουλγαρία 8β.), 9 η Two Kings1 (Ουκρανία 7β.), 10 η Ζατρίκιο Κέρκυρας (7β.), 11 η Pirot (Σερβία 7β), 12 η Πάτρα (7β), 13 η Αίγιο (6β) 14 η Λάρισα Chess Club (6β) 15 η Κέρκυρα 1923 (6β), 16 η Κάισσα Χανίων (6β), 17 η ΣΑΧ 1 ΣΑΜΑΡΙΑ (6β) 18 η ΌΦΙΣ Στροβόλου (Κύπρος) (5β), 19 η Αsenevtsi Veliko Turnovo (Βουλγαρία 5β), 20 η Gabrovo (Βουλγαρία 5β), 21 η Ρέθυμνο Chess Club (5β), 22 η Πάτρα Chess Club (5β), 23 η Θεσσαλονίκη 2 (4β) 24 η ΣΑΧ-2 ΣΑΜΑΡΙΑ (4.β), 25 η Γαλαξιας Θεσσαλονίκης (3β), 26 η Πεύκα (Θεσσαλονίκη) (2β), 27 η Ρέθυμνο Juniors (2β). 28 η Παγκύπριος Σκακιστικός Σύλλογος (0 β).

Οι τρεις καλύτερες ατομικές επιδόσεις παιδιών από τις ομάδες της πόλης μας έχουν ως εξής:

Από τη ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ-1 ΣΑΜΑΡΙΑ : Αντωνιουδάκης Γεώργιος 4/6,

Σχετάκης Γεώργιος 3.5/6 Τζαγκαράκης Παναγιώτης 3/6, Σπυριδάκης Γεώργιος 3/6.

Από τη ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ 2 ΣΑΜΑΡΙΑ : Παριωτάκης Γεώργιος 3/6,

Διακολουκάς Θεοδόσης 3/6, Τζατζιμάκης Θεόδωρος 2.5/6,Τσαφαράκη Αικατερίνη 2.5/6.

Από την ΚΑΙΣΣΑ ΧΑΝΙΩΝ-ΣΑΜΑΡΙΑ : Δασκαλάκης Στέφανος-Σόλων 4/6, Σκαράκη Γεωργία

3.5/6, Μανουσουδάκη Ελένη 3/6.

Η ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ – ΣΑΜΑΡΙΑ ευχαριστεί όλα τα παιδιά που συμμετείχαν

ελπίζοντας ότι τους προσφέρουμε ένα ευχάριστο πρωινό Κυριακής συντροφιά με το αγαπημένο τους παιχνίδι, καθώς και τους αρχηγούς που βοήθησαν στην οργάνωση των ομάδων και στη επαφή τους μαζί μας, ανανεώνοντας. Σας περιμένουμε όλους την επόμενη Κυριακή!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook