Υπουργός κάλεσε τους πολίτες να πίνουν λιγότερο τσάι για να… κάνουν οικονομία

υπουργός-κάλεσε-τους-πολίτες-να-πίνου-1372504

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν ξεσηκώσει στο Πακιστάν, δηλώσεις υπουργού που ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν οικονομία μειώνοντας την κατανάλωση τσαγιού, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρή οικονομική κρίση, καθώς μειώνονται τα συναλλαγματικά αποθέματα που χρησιμοποιούνται για τις εισαγωγές και την αποπληρωμή του υψηλού χρέους της. Έτσι, ο πληθωρισμός καλπάζει και το νόμισμα, η ρουπία, υποτιμάται συνεχώς.

«Καλώ επομένως το έθνος να μειώσει την κατανάλωση τσαγιού σε ένα με δυο φλιτζάνια (την ημέρα) επειδή το τσάι που εισάγουμε πληρώνεται με πίστωση», είπε χαρακτηριστικά ο Αχσάν Ικμπάλ, ο υπουργός Χωροταξίας και Ανάπτυξης.

«Γιατί να μειώσουμε την κατανάλωση τσαγιού; (…) Το πληρώνουμε από την τσέπη μας, όχι με λεφτά της κυβέρνησης», σχολίασε ο Τζαν Μουχάμαντ, ένας επαγγελματίας οδηγός που λέει ότι καθημερινά πίνει καμιά εικοσαριά φλιτζάνια «για να μην κοιμηθεί στο τιμόνι».

Εκεί κοντά, ο καθηγητής πανεπιστημίου Τανβίρ Ικμπάλ, που έπινε το τσάι του μαζί με τα τέσσερα παιδιά του, είπε ότι δεν διαφωνεί με την πρόταση του υπουργού. «Αλλά πώς θα μειώσουν την κατανάλωση τσαγιού αφού είναι το ποτό που σερβίρεται σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις;» ρώτησε.

«Η κυβέρνηση αύξησε τις δαπάνες της. Κυκλοφορούν με μεγάλα αυτοκίνητα, με όλο το πρωτόκολλο, ενώ εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να πίνουμε τσάι. Δεν είναι καλό να μας το πάρουν, δεν πρέπει να το κάνουν αυτό», διαμαρτυρήθηκε ο Μουχάμαντ, αρτοποιός από το Ισλαμαμπάντ.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook