Υπουργός Εσωτερικών: Μακάρι να καταφέρουμε μεγάλες αλλαγές όπως το ΠΑΣΟΚ του 1981 – ’85!

υπουργός-εσωτερικών-μακάρι-να-καταφέ-777079

Πρώτη μετωπική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην επιτροπή της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για θέματα ιθαγένειας αλλά και προσλήψεις σε ΟΤΑ σε προεκλογικό χρόνο, με τον υπουργό Αλέξη Χαρίτση να εγκωμιάζει τις μεγάλες αλλαγές που έγιναν από την πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου!

Ο υπουργός Εσωτερικών, κλείνοντας την πρώτη συνεδρίαση επί της Αρχής του νομοσχεδίου στην επιτροπή δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για την πρώτο περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και την δεκαετία του ’80, απαντώντας στο σχόλιο του εισηγητή της ΝΔ Μάκη Βορίδη που υποστήριξε ότι με αυτό το σχέδιο νόμου “back to the ‘80s…” μιλώντας για “νομοσχέδιο διευθετήσεων με φωτογραφικές διατάξεις ή αλλιώς, νομοθέτηση ΣΥΡΙΖΑ στα καλύτερά της…”.

Ο κ. Χαρίτσης του ανταπάντησε ότι “εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με τα ‘80s … Ίσα ίσα που τότε ελήφθησαν σημαντικές θετικές πρωτοβουλίες, ενώ αργότερα με την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού είχαμε πολύ μεγάλη υποβάθμιση. Μακάρι να καταφέρουμε να επιστρέψουμε εκεί, δεν το θεωρώ αρνητικό…”.

Χαρίτσης για προσλήψεις στους Δήμους

Αναφορικά με τις προσλήψεις σε ΟΤΑ, ο υπουργός τόνισε πως “δεν θα γίνει καμιά νέα πρόληψη και όποια πρόσληψη γίνει θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ…” τόνισε πως είναι η μεγαλύτερη προκήρυξη εποχικών που γίνεται ποτέ στην αυτοδιοίκηση…” και απέκρουσε τις κατηγορίες για προσλήψεις που γίνονται λόγω προεκλογικής περιόδου λέγοντας ότι “οι δικοί σας δήμαρχοι είναι αυτοί που πιέζουν για να προσληφθούν οι συμβασιούχοι ειδικά στην καθαριότητα. Δεν έχουν να κάνουν με ψηφοθηρικές προσλήψεις οι διατάξεις μας. Όταν τελειώσουν οι πίνακες του ΑΣΕΠ , 8.000 άνθρωποι θα πάνε στις θέσεις τους. Αυτό είναι μεγάλη ανάσα για τους Δήμους…”.

Ο εισηγητής της ΝΔ Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι η πλήρωση αυτών των κενών θέσεων έχει αναβληθεί ήδη τέσσερις φορές μέχρι σήμερα και πρότεινε ότι για να μην υπάρχει αυτή η εύλογη “σκιά” κατά της κυβέρνησης περί επηρεασμού των πολιτών θα μπορούσε να υπάρξει για λίγους μήνες μέχρι να γίνουν οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μια μικρή χρονική αναβολή.

Οι δήμαρχοι, είπε ο κ. Βορίδης, βεβαίως και πιέζουν και σας λένε ότι χρειάζονται προσωπικό, όμως για την προστασία του ίδιου του Υπουργείου Εσωτερικών αυτό θα έπρεπε να γίνει.

Αναφορικά με τις διατάξεις για την απόδοση ιθαγένειας ο κ. Βορίδης είπε ότι έτσι όπως είναι η διάταξη που εισάγει το υπουργείο “δίνει ιθαγένεια ακόμα και σε νεκρούς”! με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα να αντιτείνει ότι “υπάρχουν πλήθος διατάξεις που αφορούν τεθνεόντες, η ιθαγένεια είναι ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει τον πολίτη με το κράτος, προσοχή όχι με το έθνος, με το κράτος”.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξανδρος Χαρίτσης, διέψευσε ότι “το Εθνικό Εκλογικό Δίκτυ﨔 που θεσπίζεται έχει οποιαδήποτε σχέση με όσα ανέφερε η αντιπολίτευση περί διαδικτυακής πολιτοφυλακής ή προληπτικού ελέγχου αλλά για έναν “τεχνικό τρόπο αντιμετώπισης των fake news που θεσπίζεται σύμφωνα και με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες”.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook