Υπουργοί δέχονται παράπονα για συνεργάτες τους που κάνουν φασαρία στην αίθουσα της Βουλής

υπουργοί-δέχονται-παράπονα-για-συνερ-998236

Υπάρχουν κάποια πρόσωπα που βρίσκονται μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής και κατά καιρούς κάνουν φασαρία με αποτέλεσμα να μελετάται τώρα το ενδεχόμενο περιορισμού τους ή ακόμα και… αποβολής.

Το ζήτημα είναι ότι δεν αναφερόμαστε σε βουλευτές, αλλά σε συνεργάτες των υπουργών. Τι ακριβώς συμβαίνει; Όταν συζητείται ένα νομοσχέδιο, στα υπουργικά έδρανα εκτός από τα αρμόδια μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που καταθέτουν τα ν/σ ή τις τροπολογίες, κάθονται και κάποιοι από τους συμβούλους και επιστημονικούς συνεργάτες τους, προκειμένου να συνεπικουρούν στο έργο τους πολιτικού προϊστάμενου.

Θα τους δει κανείς να κάθονται στη δεύτερη ή την τρίτη σειρά των υπουργικών εδράνων γράφοντας σημειώσεις προς τον υπουργό, ανατρέχοντας σε νομικά κείμενα και παλαιότερα άρθρα ή να κουβεντιάζουν μεταξύ τους προκειμένου να αποφασίσουν ποια στοιχεία θα πρέπει να έχει ο υπουργός στα χέρια του εάν βρεθεί σε δύσκολη θέση ή εάν κληθεί να εξηγήσει κάτι.

Οι ψίθυροί τους κάποιες φορές είναι ενοχλητικοί και διαχέονται στην αίθουσα με αποτέλεσμα κάποιοι βουλευτές να κάνουν τώρα παράπονα στους υπουργούς υποστηρίζοντας ότι δεν είναι πρέπον κάτι τέτοιο ή πως τους αποσπάνε την προσοχή. Δύο υπουργοί πάντως που τους έγινε η σχετική παρατήρηση, υποσχέθηκαν πως θα φροντίσουν να λύσουν άμεσα το θέμα.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook