Υπουργείο Τουρισμού: Αναζητά ξενοδοχεία καραντίνας για κρούσματα κορωνοϊού σε όλη τη χώρα

υπουργείο-τουρισμού-αναζητά-ξενοδοχ-1057222

Ξενοδοχεία καραντίνας για κρούσματα κορωνοϊού σε όλη την χώρα αναζητά το υπουργείο Τουρισμού στο πλαίσιο της υγειονομικής θωράκισης της τουριστικής σεζόν, που ανοίγει επίσημα σήμερα για τους τουρίστες. Τα τουριστικά καταλύματα που θα επιλεγούν δεσμεύονται έως τις 31 Οκτωβρίου 2020 αποκλειστικά για τη φιλοξενία κρουσμάτων του ιού COVID-19 και ατόμων που φροντίζουν ή συνοδεύουν τα άτομα αυτά. Οσον αφορά στο κόστος αποζημίωσης διαμορφώνεται σε 30 ευρώ/ημέρα ανά δωμάτιο όταν γίνεται χρήση των δωματίων, συμπεριλαμβανομένου του κόστους σίτισης, και 10 ευρώ/ημέρα όταν τα δωμάτια είναι κενά.

Ειδικότερα, στην υπαγωγή σε καθεστώς μίσθωσης για την κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας προκρίνονται κατά προτεραιότητα τα τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα) που διαθέτουν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόριο ή κυλικείο για την παροχή πρόχειρου γεύματος). Τα καταλύματα θα πρέπει να τηρούν τα προβλεπόμενα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα και να έχουν προμηθευτεί το σήμα πιστοποίησης “Health First”. Τα εστιατόρια/κυλικεία/σνακ μπαρ θα πρέπει να λειτουργούν μόνο ως παρασκευαστήρια γευμάτων τα οποία και θα διανέμονται από το προσωπικό του καταλύματος στους διαμένοντες. Ο δίσκος με το γεύμα θα αφήνεται έξω από την πόρτα του δωματίου. τουριστικών καταλυμάτων θα εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τους διαμένοντες στο Για την προστασία της δημόσιας υγείας, η διεύθυνση του τουριστικού καταλύματος οφείλει να τηρεί αρχείο των μελών προσωπικού και όλων των ατόμων που διέμειναν στο τουριστικό κατάλυμα – όνομα, εθνικότητα, ημερομηνία άφιξης και αναχώρησης, στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail), ώστε να καθίσταται δυνατή η επικοινωνία με τις στενές επαφές τυχόν κρούσματος COVID-19, που ενδέχεται να ταυτοποιηθεί εκ των υστέρων.

Στα καταλύματα καραντίνας απαγορεύεται ρητά η λειτουργία πισίνας και για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων υποχρεούνται να υποβάλουν στην πλατφόρμα notifybusiness.gov.gr διακοπή λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής. Σε περίπτωση αυξημένης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επιχειρηματίες η επιλογή των τουριστικών καταλυμάτων θα γίνει με βάση την χρονική προτεραιότητα της αίτησης, τη δυναμικότητα των καταλυμάτων, τις ανάγκες κάθε περιοχής, την βέλτιστη αντιμετώπιση των πιθανών κρουσμάτων κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου και με γνώμονα τα κριτήρια των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί σε Περιφέρειες που εμφανίζουν συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες, όπως αυξημένη τουριστική κίνηση.

Πηγή:protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook