Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Νόμιμο το γλέντι με την συμμετοχή του Μητσοτάκη στην Ικαρία

υπουργείο-προστασίας-του-πολίτη-νόμι-1174764

Δεν παραβιάστηκε ισχύουσα διάταξη για τις συγκεντρώσεις σε σπίτια υποστηρίζει ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου – Η απάντησή του σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ

Κανείς νόμος δεν παραβιάστηκε, κανένας λόγος παρέμβασης των υπεύθυνων αρχών για την τήρηση της νομοθεσίας για την πανδημίας δεν υπήρξε. Αυτό είναι το πνεύμα της απάντησης του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου στην απάντηση που έδωσε στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ η οποία κατέθεσε ερώτηση για το γλέντι με την συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία.

Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός μετείχε σε φαγοπότι το οποίο διοργανώθηκε στο σπίτι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χριστόδουλου Στεφανάδη, στις 6 Φεβουραρίου κατά την διάρκεια διήμερης επίσκεψής του στην Ικαρία. Στο βίντεο που κατ’ αποκλειστικότητα δημοσίευσε το News 24/7 διακρίνεται πολυάνθρωπη συνάθροιση στην οικία του βουλευτή όπως και στον δρόμων.

Ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη που μετείχαν περιλαμβάνονταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Σύμφωνα με την απάντηση του πολιτικού υπευθύνου της Ελληνικής Αστυνομίας όμως γίνεται παραδοχή ότι στο νησί την περίοδο εκείνη προβλέπονταν απαγορεύσεις συναθροίσεων. Όμως διευκρινίζει πως «ο περιορισμός κυκλοφορίας δεν καταλαμβάνει τα μέλη της κυβέρνησης», Επίσης επικαλείται πως «κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα δεν υφίστατο σε ισχύ διάταξη που να απαγορεύει ρητά και να ρυθμίζει ειδικότερα το ζήτημα επισκέψεων σε οικίες».

Επίσης ο Λ.Οικονόμου αρνείται να απαντήσει στο πόσα και ποια πρόσωπα μετείχαν στην συνάθροιση λέγοντας πως «το αστυνομικό προσωπικό που διατίθεται για την προστασία –ασφάλεια προσώπων και την επιτήρηση ευπαθών στόχων» καλύπτεται από διάταξη που προβλέπει πως «οποιοδήποτε σχετικό με το εν λόγω ζήτημα στοιχείο αποτελεί διαβαθμισμένο και μην ανακοινώσιμο υλικό».

Να σημειωθεί ότι η απάντηση του υπουργείου φέρεται να κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από την δήλωση που είχε κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ λέγοντας ότι «Θα δεχθώ απόλυτα ότι η εικόνα πλήγωσε τους πολίτες και αδίκησε την ουσία της επίσκεψης. Δεν θα επαναληφθεί».

Τέλος ο ισχυρισμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με το αν ίσχυε στις 6 Φεβρουαρίου διάταξη που απαγόρευε τις συναθροίσεις σε κατοικίες φαίνεται να διαψεύδεται από την διάταξη της υπ’ αριθμ. Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 8378 ΚΥΑ (Β’ 454) που αναφέρει πως:

«Οι συναθροίσεις / Δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις ανεξαρτήτως χώρου, ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού, με την επιφύλαξη των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων του άρθρου 11 του Συντάγματος και του ν. 4703/2020 (Α’ 131) έχουν ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ πλήρως, σε όλη την Επικράτεια, ανεξαρτήτως επιπέδου επιτήρησης και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ αριθμού συμμετεχόντων». Αυτή δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στο φύλο 454.

Πηγή: news247.gr

One thought on “Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Νόμιμο το γλέντι με την συμμετοχή του Μητσοτάκη στην Ικαρία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook