Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Ενίσχυση €31 εκατ. στην ελληνική αιγοπροβατοτροφία

Φωτό αρχείου

Στη δέσμευση ποσού ύψους 31 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με στόχο την στήριξη των κλάδων του πρωτογενούς τομέα που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 4 ευρώ ανά πρόβατο ή αίγα και δικαιούχοι της ενίσχυσης καθορίζονται οι κτηνοτρόφοι που διατηρούν μονάδα της οποίας το κοπάδι παραδίδει τουλάχιστον 100 κιλά γάλα. Διευκρινίζεται ότι για τα νησιά στα οποία δεν λειτουργεί τυροκομική μονάδα, αίρεται η υποχρέωση παράδοσης γάλακτος.

Σε ανακοίνωση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, επισημαίνει τα εξής: «Έπειτα από ενδελεχή έλεγχο και προκειμένου να εμπεριστατωθεί πλήρως το μέγεθος της ζημίας που έχει υποστεί ο πληγείς κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας από τον κορωνοϊό, δεσμεύσαμε ένα ιδιαιτέρως σημαντικό ποσό το οποίο πρόκειται να κατανείμουμε με δίκαιο τρόπο στους κτηνοτρόφους μας για τη στήριξη τους. Το Υπουργείο θα συνεχίσει να στηρίζει σταδιακά όλους τους κλάδους που έχουν πληγεί και να δημιουργεί τις απαραίτητες εκείνες προϋποθέσεις που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα το άκρως σημαντικό για την ελληνική οικονομία παραγωγικό τους έργο».

Η πρόταση αυτή θα διαβιβαστεί άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου και αναμένεται η έγκριση της.

Πηγή:protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ