Υποβάθμιση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση

υποβάθμιση-δημοτικού-συμβουλίου-χαν-1134208

Έχουν περάσει κοντά δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, που οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης. Κατά τη διάρκεια ιδιαίτερα των τελευταίων μηνών έχουμε επανειλημμένα ζητήσει να πάρει η Δημοτική Αρχή, ως οφείλει, όλα τα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων με φυσική παρουσία των Συμβούλων.

Οι απαντήσεις και οι δεσμεύεις του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και της δημοτικής αρχής ότι θα ικανοποιήσει το αίτημα για δια ζώσης συνεδρίαση για άλλη μια φορά έπεσαν στο κενό, αφού την ερχόμενη Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου το ΔΣ καλείται σε συνεδρίαση με 29 θέματα ημερήσιας διάταξης για άλλη μια φορά μέσω τηλεδιάσκεψης (!).

Η κατάργηση ουσιαστικά των συνεδριάσεων «διά ζώσης» από την δημοτική Αρχή, ενώ δεν υπάρχει νομική απαγόρευση κι ενώ έχει πραγματοποιήσει πλήθος άλλων διαβουλεύσεων και εκδηλώσεων χωρίς να μπαίνει εμπόδιο η μετάδοση του κορωνοϊού, δείχνει την απαξίωση στο δημοτικό συμβούλιο και στον ρόλο που αυτό επιτελεί. Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι η δημοτική αρχή τόσο καιρό δεν μπορεί για τεχνικούς λόγους να επαναφέρει την όποια κανονικότητα στην συνεδρίαση του ΔΣ. Αίθουσες μεγαλύτερες της αίθουσας του Δημοτικού συμβουλίου έχει ο Δήμος (ΚΑΜ, Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης κλπ), και είχε άπλετο χρονικό περιθώριο να εξασφαλίσει και τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές για την δια ζώσης λειτουργία.

Τελικά η δημοτική αρχή με την πρακτική της αποδεικνύει ότι επιθυμεί την υποβάθμιση της λειτουργίας του Δ.Σ. Το απέδειξε και στην –μοναδική δια ζώσης τα τελευταία 2 χρόνια- συνεδρίαση της 16ης Γενάρη, όπου δεν δόθηκε καν η δυνατότητα ομιλίας στους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, ευτελίζοντας την όποια δυνατότητα γόνιμου διαλόγου.

Η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη αφαιρεί την δυνατότητα παρέμβασης στο Δ.Σ. συλλογικών φορέων της πόλης μας και εκπροσώπων τους, αδυνατεί την οποιαδήποτε ουσιαστική αντιπαράθεση, και τελικά υποβαθμίζει ολοένα και περισσότερο την λειτουργία του. Σε συνδυασμό με το απαράδεκτο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που έχει μεταφέρει τις περισσότερες αρμοδιότητες στην οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής, η δημοτική αρχή οφείλει να σταματήσει να υποβαθμίζει και άλλο με την σειρά της την ιδία την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Απαιτούμε από την δημοτική αρχή να λειτουργήσει άμεσα δια ζώσης δημοτικό συμβούλιο, εξασφαλίζοντας για αυτό όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, αρχής γενομένης από την επικείμενη συνεδρίαση της Τετάρτης 2 Φλεβάρη.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Βουρλάκης Νικόλαος

Λουτσέτης Χαράλαμπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook