Υπόθεση Βαλυράκη: Προφυλακίστηκαν οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατό του

υπόθεση-βαλυράκη-προφυλακίστηκαν-οι-1448624

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους, οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατά συναυτουργία σε βάρος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη.

Oι δύο κατηγορούμενοι πέρασαν την Παρασκευή την πόρτα του ανακριτικού γραφείου των δικαστηρίων Χαλκίδας. Μετά την προθεσμία που είχαν λάβει, οι δύο ψαράδες επέμειναν στον ισχυρισμό τους πως δεν βρίσκονταν στο σημείο όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα και οδήγησε στο θάνατο Βαλυράκη, ενώ στην προηγούμενη κλήση τους δεν είχαν μεν εμφανιστεί, αλλά οι συνήγοροί τους είχαν επικαλεστεί την «εμπλοκή» άλλου σκάφους.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους, υπάρχουν νέα στοιχεία για εμπλοκή ενός άλλου σκάφους, το οποίο η πλευρά των ψαράδων ισχυρίζεται ότι πλησίασε το φουσκωτό του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και ενεπλάκη στον μοιραίο διαπληκτισμό. «Υπάρχουν μαρτυρίες για ύπαρξη σκάφους, όχι των ψαράδων εμείς μέσα από έρευνα έχουμε καταλήξει ποιο σκάφος είναι αυτό», δήλωσε ο συνήγορος των κατηγορουμένων, Δημήτρης Καρβέλης.

«Δεν βγήκα καθόλου από το σπίτι»

Πριν από λίγο διάστημα, ένας εκ των δύο ψαράδων σε δηλώσεις του στον ANT1 είχε αναφέρει: «Εκείνη την ημέρα εμείς δεν πήγαμε στη δουλειά. Στις 24/01 ήμασταν με τις οικογένειές μας σπίτι. Είχαμε καλέσει και τον μπατζανάκη μου και μιλήσαμε και στο κινητό. Δεν βγήκα καθόλου από το σπίτι εκείνη την ημέρα, είχαμε έρθει από ταξίδι. Είμαι 40 χρόνια στη θάλασσα… Τώρα πώς μας κατηγόρησε αυτός ο ψευδομάρτυρας ότι μας είδε να χτυπάμε τον κ. Βαλυράκη με το κοντάρι… Το σκάφος μου ήταν δεμένο στο λιμάνι, το γράφει και η φωτογραφία του drone. Η ώρα που λέει ότι χτυπούσαμε εμείς είμαστε δεμένοι στο λιμάνι».

Είχε απαντήσει μάλιστα και για τους ισχυρισμούς ότι το αυτοκίνητό του ήταν στο λιμάνι. «Δεν είχα πάει στο λιμάνι με το αυτοκίνητό μου. Και δεν είναι το αυτοκίνητό μου. Και ένας μάρτυρας πήγε και είπε γιατί έχει το βαρκάκι του δίπλα σε μένα εκείνη την ημέρα, ότι ”μπορεί ναι, μπορεί να είναι δικό μου” δεν ξεχωρίζεται αυτοκίνητο».

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός από το Λιμενικό την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας. Το σώμα του 78χρονου ξεβράστηκε από τη θάλασσα στα βράχια ενός μικρού νησιού στην περιοχή που ονομάζεται «Πεζονήσι» ή «Νησί των Ονείρων». Φορούσε καταδυτική στολή και βρέθηκε ένα μίλι μακριά από το σκάφος του.

Η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα είχε από την πρώτη στιγμή υποστηρίξει ότι πρόκειται για δολοφονία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook