Υπόθεση ψευτογιατρού: Στα χέρια των αρχών δύο νέες καταγγελίες

Άνοιξε ο “ασκός του Αιόλου” για την υπόθεση του ψευτογιατρού. Δύο νέες καταγγελίες “έρχονται” στο φως, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του από την ΕΛ.ΑΣ.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες σε βάρος του 66χρονου φερόμενου ως ψευτογιατρού μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του από την Ελληνική Αστυνομία, με τις αρχές να έχουν στα χέρια τους ακόμη δύο νέες, επίσημες μαρτυρίες θυμάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr τα δύο άτομα απευθύνθηκαν στο τηλέφωνο επικοινωνίας που παρέθεσε η ΕΛΑΣ και κατήγγειλαν τη δράση του γιατρού, με αρμόδιες πηγές να αξιολογούν και τις δύο περιπτώσεις ως «πολύ σοβαρές».

Οι δύο αυτές καταγγελίες σύμφωνα με πληροφορίες αφορούν για θύματα από την Αθήνα, τα οποία αναμένεται να καταθέσουν στις αρμόδιες αρχές και ακολούθως να συμπεριληφθούν στην δικογραφία που έχει παραλάβει η αρμόδια ανακρίτρια.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, τα φερόμενα ως θύματα κάνουν λόγο για μια απάτη με κέρδος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τον 66χρονο και τον Γερμανό συνεργό του.

«Εκείνο που γνωρίζω εγώ είναι ότι από τη δική μου οικογένεια, από μένα προσωπικά πήρε 60.000 ευρώ περίπου, ίσως να είναι και περισσότερα υποτίθεται για να κάνει καλά τον αδερφό μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ένα εκ των φερόμενων θυμάτων, ο αδελφός του οποίου έφυγε από τη ζωή, αφού πρώτα διέκοψε τις φαρμακευτικές αγωγές των θεραπόντων ιατρών για τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ο κλοιός γύρω από τον 66χρονο φαίνεται πως σφίγγει μετά και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του, με την Ανεξάρτητη Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος να ερευνά τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνουν και εμβάσματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς που φέρεται ότι διατηρούσε ο φερόμενος ψευτογιατρός σε ελβετικές και γερμανικές τράπεζες.

Υπόθεση ψευτογιατρού: Η στιγμή που ζητάει 45.000 ευρώ από ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας
Βίντεο που έφερε στο φως το Mega, δείχνει τη στιγμή που ζητούσε μεγάλο χρηματικό ποσό από ασθενείς για να τους βοηθήσει να θεραπευτούν από τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Συγκεκριμένα, ο γιατρός ακούγεται να λέει στην ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας πως θα κάνουν στη Γερμανία κάποιες ειδικές εξετάσεις, οι οποίες κοστίζουν 25.000 ευρώ και μπορούν να “δουν” στον εγκέφαλο.

Ο γιατρός φέρεται να έλεγε στην ασθενή πως τα βλαστοκύτταρα που θα χρησιμοποιούσαν θα ήταν από έμβρυα.

“Κατάλαβε ότι την κοροϊδεύω αλλά συνεχίζει να μου δίνει χρήματα”
Περισσότερα στοιχεία για τη δράση του 66χρονου ψευτογιατρού δίνει το ημερολόγιό του, το οποίο φέρεται να εντόπισαν οι Αρχές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο κατηγορούμενος φέρεται να κρατούσε σημειώσεις για τους ασθενείς και τις δήθεν πρωτοποριακές θεραπείες που τους χορηγούσε.

Σε μια εξ αυτών που αναφέρεται σε συγκεκριμένη ασθενή, ο 66χρονος φέρεται να έχει γράψει την εξής φράση: “Αυτή κατάλαβε ότι την κοροϊδεύω αλλά συνεχίζει να μου δίνει χρήματα”.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μια χαρακτηριστική αναφορά του ψευτογιατρού που περιλαμβάνεται στο εν λόγω ημερολόγιο από το οποίο η Αστυνομία και οι δικαστικές αρχές έχουν αντλήσει πολλά στοιχεία για τους πελάτες-ασθενείς που είχε ο φυσικοθεραπευτής και τα ραντεβού που έκλεινε.

news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ