Υπόθεση Πάτση: Παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα, ζήτησε τα πόθεν έσχες του

υπόθεση-πάτση-παρέμβαση-του-οικονομι-1551282

Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τις εξωκοινοβουλευτικές δραστηριότητες του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Ανδρέα Πάτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οικονομικός εισαγγελέας, ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής τα Πόθεν Έσχες του βουλευτή προκειμένου να εκκινήσει ποινική έρευνα σε βάρος του βουλευτή που θα διερευνήσει σε πρώτη φάση, εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης από μέρους του αξιόποινων πράξεων όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Συγκεκριμένα, η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων θα αξιολογήσει τα οικονομικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στις δηλώσεις του κ. Πάτση, ώστε οι εισαγγελικοί λειτουργοί να αποφανθούν, αν σε βάρος του υπό διερεύνηση βουλευτή προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων που αφορούν ενδεχόμενη φοροδιαφυγή και συνακόλουθα αν τίθεται ζήτημα τέλεσης του αδικήματος της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.

Νωρίτερα σήμερα με ενημερωτικό σημείωμά του, το Γραφείο Προέδρου Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης σχετικά με την υπόθεση ελέγχου του βουλευτή Ανδρέα Πάτση ανέφερε ότι «Σύμφωνα με το νόμο ο έλεγχος είναι διαρκής και μπορεί να παρατείνεται κάθε φορά που προκύπτουν νεότερα στοιχεία».

Στο εν λόγω σημείωμα, αναφέρεται πως και σε επόμενες δηλώσεις του κ. Πάτση περιέρχονται «παραλείψεις», οι οποίες ελέγχονται από την επιτροπή της Βουλής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook