Υπόθεση Novartis: Στο Ειδικό Δικαστήριο Παπαγγελόπουλος, Τουλουπάκη, Ντζούρας, Μανώλης η πρόταση της αντιεισαγγελέως

υπόθεση-novartis-στο-ειδικό-δικαστήριο-παπαγ-1465536

Την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και των εισαγγελέων Διαφθοράς, μεταξύ των οποίων η Ελένη Τουλουπάκη, στο «εδώλιο» του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση Novartis προτείνει η αντιεισαγγελέας. Απαλλαγή όλων για τις καταγγελίες Μιωνή.

Με μία πολυσέλιδη πρόταση άνω των 300 σελίδων, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ελένη Μετσοβίτου-Φουρλή, εισηγείται την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τους τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς που χειρίστηκαν τη δικογραφία, Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, για την υπόθεση της εμπλοκής των δέκα πολιτικών προσώπων στις παράνομες πρακτικές του φαρμακευτικού κολοσσού της Novartis.

Η εισαγγελέας εισηγείται την παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων μεταξύ άλλων για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και δημοσιογράφους.

Η εισαγγελέας εισηγείται να μη γίνει κατηγορία για κανένα από τους εμπλεκόμενους, Ιω. Φιλιππάκη, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρο Τάρκα, όπως και για τον Κώστα Βαξεβάνη που είχε απολογηθεί για σειρά δημοσιευμάτων του.

Αν η πρόταση γίνει δεκτή τότε στο Ειδικό Δικαστήριο θα φθάσει μόνον το σκέλος για την επονομαζόμενη σκευωρία της Novartis,όχι εκείνο για τις καταγγελίες Μιωνή.

Την απόφαση για τη παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο με οριστικό και αμετάκλητο βούλευμα.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook