Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή και η κατάθεση Λοβέρδου για τον Παπαγγελόπουλο

υπόθεση-novartis-στη-βουλή-και-η-κατάθεση-λοβ-841203

Τυχόν ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και με βάση τα όσα καταγγέλλει σε βάρος του ο Ανδρέας Λοβέρδος, θα αναζητήσει η Βουλή.

Οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, και Λάμπρος Σοφουλάκης διαβίβασαν μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης την κατάθεση που έδωσε χθες ο πρώην υπουργός Υγείας, τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει αρχές της εβδομάδας και τον φάκελο που προσκόμισε με παλαιότερες μηνύσεις του κι άλλα έγγραφα.

Οι εισαγγελείς αποστέλλουν το νέο υλικό «σε συνέχεια της από 13.9.19 αναφοράς τους” και χωρίς να προχωρούν σε αξιολόγηση ή κρίση, ζητούν από τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου «τις δικές τους ενέργειες για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο».

«Εκτελούσαν εντολές»

Μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος στη τελευταία μήνυσή του αναφέρει πως οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς «εκτελούσαν εντολές του « Ρασπούτιν» για να τον εμπλέξουν στις μίζες της Novartis».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός στην προφορική κατάθεση του έγινε πιο συγκεκριμένος για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον οποίο στη μήνυση του, δεν τον είχε κατονομάσει ευθέως ως Ρασπούτιν. Είχε κάνει ωστόσο αναφορά «στον κατονομασθέντα Δημήτρη Παπαγγελόπουλο» μιλώντας για «το ρόλο υπουργού της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα» στη σε βάρος του σκευωρία.

Με τη μήνυση του στρέφεται σε βάρος της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, των δυο επίκουρων εισαγγελέων της, Χρ. Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, αλλά και κατά παντός άλλου υπεύθυνου για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook