Υπόθεση Μποφίλιου

υπόθεση-μποφίλιου-1401546

Η τραγουδίστρια Νατάσα Μποφίλιου έγινε εμβληματικό πρόσωπο της ελληνικής ανάγνωσης του πολέμου στην Ουκρανία με φανατικούς φίλους και ακόμη πιο φανατικούς εχθρούς. Άλλοι την θαυμάζουν επειδή τόλμησε να καταγγείλει τον ιμπεριαλισμό απ όπου και αν προέρχεται, άλλοι της επιτίθενται ότι μέσα από συμψηφισμούς αθωώνει τον Πούτιν.

Είναι τόσο βαριά η κατηγορία που δύσκολα μπορεί να την σχολιάσει ψύχραιμα κανείς. Επειδή δεν καταγγέλλει αποκλειστικά και μόνο την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αλλά όλους τους πολέμους, όποιος και αν τους προκαλεί, βάζοντας στο ίδιο κάδρο με τη Ρωσία, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, της ΕΕ, εγκαλείται για έμμεση υποστήριξη του ηγέτη της Ρωσίας που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και περιφρονεί τους κανόνες της δημοκρατίας.

Το βέβαιο είναι ότι όλοι αναγνωρίζουν το θάρρος της. Εκφράζει την άποψή της, εκτίθεται, αντέχει, δεν ακολουθεί το ρεύμα της εποχής, το δόγμα «να κοιτάς τη δουλειά σου». Και βέβαια πληρώνει το τίμημα της επιλογής της να μην καθίσει ήσυχα.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, διοργανώνοντας τηλεμαραθώνιο για τη στήριξη των θυμάτων του πολέμου, αναφέρεται στους δισταγμούς καλλιτεχνών που δεν θέλουν μια πρωτοβουλία μονομερώς κατά τη Ρωσίας, επιβεβαιώνοντας ότι και στο χώρο του πολιτισμού αναπτύσσεται διχασμός με κατηγορίες για «ισαποστάκηδες» και «ναιμεναλλάδες».

Η πόλωση αυτή εκφράζεται στις επιθέσεις που δέχεται η Νατάσα Μποφίλιου.

Η δίκη των προθέσεων της έχει και χαρακτηριστικά δολοφονίας χαρακτήρα. Τόσο που ο Αντ. Καφετζόπουλος της απευθύνθηκε σε ανάρτησή του με την προσφώνηση «κοπελιά» και τον ίδιο προσδιορισμό επέλεξε και ο Γ. Παπαχρήστος στο άρθρο του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Υπάρχει τέτοιο μένος εναντίον της που για όσους προσπαθούν να τη διασύρουν δεν είναι μια σπουδαία ερμηνεύτρια ούτε μια μαχητική γυναίκα αλλά μια «κοπελιά». Ευτυχώς που η «κοπελιά» έχει τόσο ταλέντο που δεν κινδυνεύει από τον πόλεμο μέσα στον πόλεμο. Έτσι ή αλλιώς, θα τα καταφέρει.

tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook