Υπόθεση Μαντλίν: Στο φως επιστολές του Κρίστιαν Μπρούκνερ: «Ο κόσμος πιστεύει ότι εγώ σκότωσα τη Μαντλίν, δεν το έκανα»

υπόθεση-μαντλίν-στο-φως-επιστολές-του-1700512

Ο Κρίστιαν Μπρούκνερ, που είναι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν, έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία συγγραφής επιστολών προκειμένου να πείσει τον κόσμο ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στην εξαφάνισή της.

Οι υποψίες της αστυνομίας για τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Μπρούκνερ πυροδότησαν μια σημαντική νέα εξέλιξη στην υπόθεση αυτή τη βδομάδα, καθώς οι αστυνομικοί έψαξαν μια δεξαμενή σε απομακρυσμένη λίμνη στην Πορτογαλία.

Φαίνεται πως ο 45χρονος έχει γράψει μια σειρά από επιστολές ελπίζοντας να τραβήξει δημοσιότητα στην εκστρατεία του να απαλλαγεί από κάθε σχέση με την υπόθεση.

Ένα γράμμα, γραμμένο με μολύβι, εστάλη λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των ερευνών αυτής της εβδομάδας και δείχνει ξεκάθαρα την εμμονή του να προσπαθεί να πείσει τις αρχές και το κοινό, μέσω των μέσων ενημέρωσης, ότι είναι αθώος και δεν έχει καμία εμπλοκή στην απαγωγή της Μαντλίν.

Η γραφολόγος Tracey Trussell, η οποία εξέτασε το τελευταίο γράμμα και άλλα που έχει στείλει τα τελευταία δύο χρόνια, δήλωσε ότι δείχνουν ότι ο Μπρούκνερ ήταν «παραπλανημένος» και ότι οι «φανταστικές απόψεις του είναι σταθερές, αμετάβλητες».

Είπε ότι τα γράμματά του υποδεικνύουν κάποιον που ήθελε να «διοικεί και να ελέγχει» αλλά και «κάποιον που υποφέρει από αισθήματα ενοχής».

«Όποια και αν είναι η αλήθεια, υπάρχει η ανάγκη να τροφοδοτεί συνεχώς τον εγωισμό του και απώτερος στόχος του είναι να λάβει κάποιου είδους αναγνώριση» συνεχίζει.

Οι ερευνητές που εξετάζουν τον Μπρούκνερ, ο οποίος εκτίει 7 χρόνια στη φυλακή για βιασμό, επιμένουν ωστόσο ότι έχουν «απτές αποδείξεις» ότι η Μαντλίν είναι νεκρή – και πιστεύουν ότι αυτός τη σκότωσε.

Σε μία επιστολή του Μαΐου, γράφει: «Δεν μπορείτε ποτέ να φανταστείτε πώς είναι όταν όλος ο κόσμος πιστεύει ότι είσαι ένας δολοφόνος παιδιών, ενώ δεν είσαι».

Φαίνεται σχεδόν να καμαρώνει γνωρίζοντας ότι δεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με δικαστή: «Μου είπαν πριν από πολύ καιρό ότι η εισαγγελία έκλεισε την υπόθεση της Maddie επειδή δεν υπάρχει ούτε το παραμικρό στοιχείο. Δεν θα γίνει ποτέ δίκη. Οι εισαγγελείς δεν λένε τίποτα στο κοινό γιατί πρέπει να δώσουν τους φακέλους στους δικηγόρους μου – και αυτοί περιέχουν πολύ υλικό που επιβεβαιώνει την αθωότητά μου».

Η αστυνομία ερευνά μια λίμνη της Πορτογαλίας για τις ροζ πιτζάμες που φορούσε η Μαντλίν ΜακΚαν όταν εξαφανίστηκε το 2007, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στην έρευνα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αστυνομικοί ερευνούν τη λίμνη Barragem do Arade στην Πορτογαλία για τυχόν κομμάτια ρούχων ή κουρέλια που θα μπορούσαν να σχετίζονται με την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Το κύριο θέμα σε όλες τις επιστολές του – όλες γραμμένες σε σχεδόν τέλεια αγγλικά – είναι πώς «διώκεται» από τους εισαγγελείς και παραπονιέται για ψυχολογική πίεση που του ασκείται κάνοντας λόγο για «βασανιστήρια». «Δεν είμαι σε θέση να πω την πραγματική μεταχείριση που δέχομαι, επειδή δεν έχω τις κατάλληλες λέξεις γι’ αυτό. Φυσικά, όλα αυτά συμβαίνουν κατόπιν εντολών της BKA (γερμανική εγκληματολογική αστυνομία)».

Μάλιστα δεν διστάζει να πει ότι άλλα άτομα στη θέση του θα είχαν κάνει ένα συμβιβασμό αλλά όχι εκείνος που… αντέχει.

Ο Μπρούκνερ τελειώνει την επιστολή του διαμαρτυρόμενος για άλλη μια φορά ότι είναι αποδιοπομπαίος τράγος και παραμένει ακλόνητα πεπεισμένος ότι τελικά ο χρόνος θα αποδείξει ότι είναι αθώος.

Κλείνοντας την τελευταία του επιστολή λέει προκλητικά: «Γράφω χωρίς αυτολύπηση και η αυτοπεποίθηση και ο αυτοέλεγχος μου δεν ήταν ποτέ σε υψηλότερο επίπεδο. Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Ψηλά το κεφάλι! Έρχονται καλύτερες μέρες».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook