Υπόθεση Μαντλίν: Δύο νέες περιοχές στο επίκεντρο των ερευνών

υπόθεση-μαντλίν-δύο-νέες-περιοχές-στο-1051857

Σε δύο περιοχές κοντά στο φράγμα Αράντε στη νότια Πορτογαλία, επικεντρώνουν τις έρευνές τους οι αρχές, για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν, στην αναζήτηση νέων στοιχείων που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Στο συγκεκριμένο φράγμα στο Αλγκάρβε, το οποίο ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν, Κρίστιαν Μπρούκνερ αποκαλούσε «μικρό κομμάτι του παραδείσου» βρέθηκε ένα σημαντικό στοιχείο-κλειδί για την εξέλιξη της υπόθεσης, το οποίο όμως οι αρχές δεν δεν έχουν αποκαλύψει ακόμη, σύμφωνα με την Daily Mail.

Αρκετά αντικείμενα αφαιρέθηκαν από την λίμνη, τα οποία μπορεί να είναι σχετικά ή και όχι με την έρευνα για την εξαφάνιση της Μαντλίν. Ανάμεσα σε αυτά ήταν ένα τιράντα από σουτιέν, κομμάτια ρούχων και πλαστικά αντικείμενα ενώ μεταφέρθηκαν σε πλαστικές σακούλες.

Οι ερευνητές καθάρισαν μια μεγάλη περιοχή δασικής έκτασης στη δεξαμενή και έσκαψαν οκτώ βαθιές τρύπες για να συλλέξουν δείγματα χώματος, τα οποία έχουν σταλεί για εξέταση DNA στη Γερμανία.

Οι γερμανικές αρχές, με τη συνδρομή Πορτογάλων και Βρετανών, όργωσαν το σημείο, αφού ένας πληροφοριοδότης αποκάλυψε ότι μια βιντεοκάμερα και ένα όπλο που ανήκαν τον κύριο ύποπτο, πιθανώς να πετάχτηκαν σε δεξαμενή που βρίσκεται εκεί.

Μπορεί να υπάρχουν και άλλες περιοχές γύρω από την Praia da Luz, όπου η Μαντλίν παραθέριζε με την οικογένειά της, τις οποίες η αστυνομία μπορεί να ερευνήσει, την στιγμοί που Γερμανοί ερευνητές κάνουν φύλλο και φτερό 8.000 φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας που βρήκαν στο σπίτι του υπόπτου για να εντοπίσουν τις περιοχές όπου τραβήχτηκαν.

Ο Γερμανός παιδόφιλος, αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την απαγωγή της 3χρονης τότε Μαντλίν ΜακΚαν.

Οι Γερμανοί αστυνομικοί πιστεύουν ότι η αρχική έρευνα για την εξαφάνιση της Μαντλίν από Πορτογάλους συναδέλφους τους ήταν εσφαλμένη και παραμένουν δύσπιστοι σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η έρευνα στην Πορτογαλία. Έτσι έχουν σκοπό να συνεχίσουν την έρευνα και την εξέταση περιοχών – ακόμη και εκείνων που οι Πορτογάλοι ισχυρίζονται ότι έχουν εξετάσει.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook