Υπόθεση Γρηγορόπουλου: Πιθανή η επιστροφή του Κορκονέα στη φυλακή – Δεκτή η αναίρεση για το ελαφρυντικό

υπόθεση-γρηγορόπουλου-πιθανή-η-επιστ-1173783

Την αναίρεση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας κατά το σκέλος που αφορά στην παροχή ελαφρυντικού που χορηγήθηκε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα αποφάσισε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Με ομόφωνη απόφαση έγινε δεκτή η αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και αναιρέθηκε για έλλειψη της απαιτούμενης αιτιολογίας η απόφαση του ΜΟΕ Λαμίας, κατά το μέρος που αναγνώρισε στον κατηγορούμενο την ελαφρυντική περίσταση του «σύννομου βίου».

Κατά συνέπεια αναιρέθηκε η απόφαση ως προς το κεφάλαιο της ποινής και παραπέμφθηκε η υπόθεση, κατά το αναιρούμενο αυτό μέρος της, για νέα συζήτηση στο ίδιο δικαστήριο συγκροτούμενο από δικαστές και ενόρκους άλλους εκτός από αυτούς που δίκασαν προηγουμένως.

Υπενθυμίζεται, ότι με την χορήγηση του ελαφρυντικού ο ειδικός φρουρός, που δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο το 2008, αποφυλακίστηκε καθώς η ποινή του «έπεσε» στα 13 έτη κάθειρξης. Ο πρώην ειδικός φρουρός είχε ήδη συμπληρώσει 11 χρόνια στη φυλακή, ενώ στον χρόνο που είχε εκτίσει προσμετρήθηκε ο ευνοϊκός υπολογισμός της εργασίας που παρείχε μέσα στις φυλακές, δηλαδή τα «μεροκάματα» που έκανε ως έγκλειστος.

Πηγή: newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook